Hospice IJsselPolder
Hospice IJsselPolder (Foto: IJsselHospices)

Nieuw hospice in Ommoord klaar voor de opening

Rotterdam - Nog even en dan opent IJsselHospices een derde locatie: Hospice IJsselPolder in Rotterdam-Ommoord. Het pand aan de Thomas Mannplaats is in de afgelopen maanden grondig onderhanden genomen en wordt nu ingericht als bijna-thuis-huis met een warme, huiselijke sfeer.

In IJsselPolder kunnen mensen in de laatste levensfase het leven op geheel eigen wijze afronden. De bewoner heeft de regie. Het team van IJsselPolder biedt aandacht en ondersteuning waar gewenst en waar nodig.

Manager Els Imthorn is meer dan blij met de vorderingen: ‘De verbouwing verloopt voorspoedig en het wordt een prachtig geheel, dat zorgvuldig op elkaar is afgestemd. Eind april of begin mei opent dit huis van warmte en aandacht de deuren voor bewoners. Een groot zorgteam van professionals en vrijwilligers staat in de startblokken om de toekomstige bewoners te omringen met liefde, kennis en kunde.’

Dat wil niet zeggen dat álles geregeld is. Vrijwilligers kunnen zich nog altijd melden. Zo is het team van IJsselPolder op zoek naar kookvrijwilligers: mensen met een passie voor koken, voor wie het maken van (kleine) gerechtjes een lust is en die zich aangesproken weten door het motto ‘koken vanuit het hart’. Juist ook zij dragen eraan bij dat het schijnbaar gewone in het hospice tot iets bijzonders gemaakt wordt.

Meer informatie: Anita Akkermans (aakkermans@hospiceijsseloever.nl) of Wendy Engelen (wendy@marlo.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden