<p>Commissaris van de Koning Jaap Smit kreeg vandaag in het kader van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette bezoek van Annechien en Robbert, KindAmbassadeurs van Kinderzwerfboek. </p>

Commissaris van de Koning Jaap Smit kreeg vandaag in het kader van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette bezoek van Annechien en Robbert, KindAmbassadeurs van Kinderzwerfboek.

Aan alle Rotterdammertjes: lekker laten zwerven die boeken!

Rotterdam - Zwerfvuil of zwerfafval, daar houden we niet van. Maar van zwerfboeken wel! De Kinderzwerfboek Provincie Estafette roept alle kinderen op om in de kast te kijken en boeken uit zwerven te sturen. Want alle kinderen moeten leuke boeken kunnen lezen, toch?  

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, is in april 2019 de Provincie Estafette gestart. Gedurende drie jaar bezoekt Kinderzwerfboek alle provincies. Elke commissaris van de Koning roept iedereen in de provincie op om boeken uit zwerven te sturen. In Zuid-Holland was dat vandaag Jaap Smit, samen met Annechien en Robbert die kindambassadeur zijn van Kinderzwerfboek.

Leeskilometers maken
Volgens de Leesmonitor loopt 24 procent van de Nederlandse 15-jarigen het risico om laaggeletterd te worden. Eén van de oorzaken van een taalachterstand bij kinderen is dat ze onvoldoende lezen. In Nederland wonen zo’n 250.000 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar die thuis te weinig leesboeken hebben. Leeskilometers maken is ontzettend belangrijk. Kinderen die 15 minuten lezen per dag, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Boeken lezen zorgt voor een grotere woordenschat en stimuleert tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. En dat vergroot de kans op een goede toekomst aanzienlijk. Kinderzwerfboek ontving daarom een bijdrage van de VriendenLoterij zodat meer kinderen leuke boeken kunnen lezen.

Oproep: laat ook boeken zwerven!
Doe mee en laat je kinderboeken zwerven op een zelfgekozen plek of in een van de 965 KinderzwerfboekStations in de provincie Zuid-Holland. Je kan hier een leuk boek uitzoeken om zelf te lezen. Ook kan je hier jouw gelezen boeken brengen zodat een ander kind ze kan lezen. Plak dan eerst een zwerfsticker op de boeken. Kijk voor het aanvragen van stickers of het zoeken van een Station op kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden