<p>De kop moet afgestroopt worden tot aan de snavel. Daarna worden de ogen, de tong met nekje en de hersens verwijderd.</p>

De kop moet afgestroopt worden tot aan de snavel. Daarna worden de ogen, de tong met nekje en de hersens verwijderd.

Lockdownhobby: Vanessa en Remco prepareren vogels, aan de eettafel, met een biertje erbij

Rotterdam - We zoeken allemaal nieuwe hobby’s om lockdown en avondklok door te komen. Dit is de hobby van Vanessa en Remco. Na het werk gaan Vanessa en Remco samen vogels prepareren. Aan de eettafel. Met een biertje erbij.

Vanessa (51) werkt op een reclamebureau en Remco (53) werkt bij het Centrum voor Dienstverlening, een maatschappelijke instelling die zich bezig houdt met de kwetsbare Rotterdammer.

‘Onze hobby is erg geschikt voor deze tijd’, vertellen ze. ‘We hoeven er niet voor naar buiten en zijn heerlijk bezig. We richten de eettafel in als atelier en gaan aan de slag. Sommige vogeltjes zijn makkelijk, anderen erg moeilijk. Soms zijn we in een middag, soms zijn we twee of drie dagen met dezelfde vogel bezig.’

Vanessa en Remco stuurden een fotoreportage naar De Havenloods. Dit is hoe een Britse parkiet geprepareerd wordt.

Kijk hieronder hoe Vanessa en Remco te werk gaan!

Het kopje moet verder goed schoongemaakt worden en van vlees en ander vet verwijderd worden.

Lees verder...

Als het vet goed weg is gehaald wordt de parkiet ingesmeerd met looimiddel. In die tijd maak je een lichaam van PC schuim.

Lees verder...

Lijmen, ijzerdraad in de vleugels, watten erbij om op te vullen., dichtnaaien.

Lees verder...

De vogel is geprepareerd, met spelden en touw zet je essentiële delen en veren vast. Daarna moet de vogel minimaal twee weken drogen.

Zie je een dood vogeltje? Dan kun je contact opnemen via remco.haneveld67@gmail.com.. Vanessa en Remco kunnen vogels goed gebruiken om te oefenen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden