Foto: Eric Fecken

Hoe krijgen we in Rotterdam meer ruimte voor wijkdemocratie?

Rotterdam - Hoe krijgen we in Rotterdam meer ruimte voor wijkdemocratie? Waarin Rotterdammers zélf bepalen hoe hun omgeving eruit gaat zien? Na een maand lang stadsgesprekken te hebben gevoerd met verschillende Rotterdammers is er vrijdag 5 maart een online slotbijeenkomst met onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb en de wethouders Roos Vermeij en Arjan van Gils. Iedereen is welkom.

In één maand tijd vonden er tal van gesprekken met veel verschillende bewoners over directe vormen van wijkdemocratie en betrokkenheid van de wijken plaats in de stad. ‘Met de opbrengt van de gesprekken wil het college van burgemeester en wethouders de voorgestelde bouwstenen voor een andere vorm van wijkdemocratie verder uitbouwen en verrijken’, aldus de gemeente. ‘Op 5 maart is het tijd om te oogsten. Want wat is er uit de gesprekken gekomen? Waar wil en kan de wijk over beslissen? En, hoe zorgen we er samen voor dat alle Rotterdammers kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen?’

Tijdens de slotbijeenkomst kijken de deelnemers met elkaar terug én vooruit. Samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb, actieve Rotterdammers, wethouders Arjan van Gils (Organisatie) en Roos Vermeij (Wijken en kleine kernen), Mayra dos Reis van Young010 en hoogleraar Bestuurskunde Arwin van Buuren (EUR). Stadsdichter Anne Vegter schreef speciaal voor deze bijeenkomst een gedicht.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst vanaf 16.00 uur online bij te wonen. We starten om 16.00 uur, de bijeenkomst is via deze link te volgen. Tijdens de livestream kun je via een chatfunctie vragen stellen aan de gasten.

Je kunt er vrijdag via deze link bij zijn. Kijk voor meer informatie op rotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden