Para-atleet Gert-Jan Schep met de zilveren EK-medaille, die hem nog dagelijks motiveert om door te gaan met topsport.
Para-atleet Gert-Jan Schep met de zilveren EK-medaille, die hem nog dagelijks motiveert om door te gaan met topsport.

Niet naar Tokyo, maar opgeven is Gert-Jan Schep niet van plan

Rotterdam – Na een bericht op zijn Facebook-pagina dachten veel mensen dat hij definitief gestopt was. Maar hoewel para-atleet Gert-Jan Schep de Spelen in Tokyo uit z’n hoofd heeft moeten zetten, is hij allerminst van plan op te geven.

“Ik wil niets liever dan weer de atletiekbaan op”, verklaart de 34-jarige Lekkerkerker. “Maar sinds ik in juni een peesblessure opliep aan mijn groteteengewricht, heb ik niet meer voluit kunnen trainen. Inmiddels is de trainingsachterstand te groot, dat haal ik niet meer in voor de zomer.”

Daarbij komt dat hij zich nog niet gekwalificeerd had op de 400 meter, zijn beste nummer. Voor Beijing 2008 haalde hij indertijd als zwemmer de limiet, maar miste hij door een blessure ook dié Paralympics. Toch is Tokyo niet helemaal aan hem voorbij gegaan, want Schep was in november in Japan om voor het Game Changer Project te vertellen over zijn ervaringen.

“Sport is zó mooi, dat vrije gevoel en de kans om steeds beter en sneller te worden... De zilveren medaille van het EK 2018 is het bewijs dat het kan, ik kijk er dagelijks naar en put daar kracht uit.”        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden