<p>Bewonder de dieren uit Diergaarde Blijdorp live in het centrum van Rotterdam.</p>

Bewonder de dieren uit Diergaarde Blijdorp live in het centrum van Rotterdam.

Van smaakvolvo tot geocoachen, de leukste tips voor komende week!

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 15 maart 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Podcast: PETCAST
Heb jij je altijd al afgevraagd waarom mensen dieren zo interessant vinden? In het kader van de nieuwe tentoonstelling We Are Animals komt de Kunsthal nu met een podcast: PETCAST. Podcastmaker Dide Vonk vraagt experts alles over de relatie tussen mens en dier. Beluister de podcast via de Spotify van Kunsthal Rotterdam. Gratis toegankelijk.


Expo: Maastunnel
De historische foto’s van de Maastunnel zijn weer te bewonderen! De fotocollectie heeft een nieuwe plek in de Maastunnel gekregen. Op alle vier de wanden van de roltrappen zijn verschillende foto’s opgehangen. Verwacht oude beelden van de Maastunnel en foto’s van de renovatie. Kijk voor meer info op www.rotterdam.nl. Gratis toegankelijk.Smaakvolvo
Guido de Groot van Bluegrass Festival en Frits Kers van Smaakvolvo serveren tot april vanuit een oldtimer-Volvo takeawaykoffie in het Museumpark. In een interview met Uitagenda vertelt Guido hoe deze samenwerking tot stand kwam en wat een ‘uitgestelde koffie’ inhoudt. Je leest het interview op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.Frituurcollectie
Ben jij gek op frituursnacks en hou je van kunst? Dan is de Ambachtelijke Frituurcollectie van Ko de Kok & Florian Borstlap iets voor jou. Een kunstcollectie bestaande uit veertig stuks handgetekende frietjes, tekeningen van snacks en sculpturen van frikandellen, bitterballen en kaassoufflés. Bekijk de collectie opwww.studioborstlap.com/snacks. Gratis toegankelijk.


Geocachen
Geocachen is een schatzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je smartphone ga je aan de slag met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is telkens een raadsel en dat maakt het juist zo leuk. Uiteraard krijg je onderweg handige tips en tricks. Download gratis de app C;geo en zoeken maar!


N8W8 R’dam
Is de uitgaanscultuur er eigenlijk nog wel als de coronatijd voorbij is? Op donderdag 4 maart gaat N8W8 R’dam hierover in gesprek met ervaringsdeskundigen. De focus ligt op wat de dag kan leren van de nacht en de toekomst van de nachtcultuur in Rotterdam, met een speciale focus op het Schiekadeblok. Daarnaast zijn er kunst, spokenword- en muziekoptredens. Het programma is te volgen op het YouTube-kanaal van Operator. Gratis toegankelijk.


Tall Tales Company
Hoe is het om in deze tijd te werken in de cultuursector? Creatieven uit verschillende disciplines vertellen in de rubriek Creativiteit in Coronatijd hoe zij omgaan met de steeds veranderende realiteit. Maartje Bonarius, jongleur bij circustheatergezelschap Tall Tales Company en maker van de virtuele voorstelling Square 2.1, vertelt haar verhaal in een interview met Uitagenda. Je leest het artikel op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.Blijdorp livestream
Via vijf livestreams zijn de dieren van Diergaarde Blijdorp te bewonderen op reclamedisplays verspreid door de binnenstad. Met een speciale dierentuin-plattegrond zie je waar je welke dieren kunt bewonderen. Je loopt de route op eigen gelegenheid en duurt ongeveer een half uur. Download de plattegrond op www.diergaardeblijdorp.nl. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden