<p>Maria Hazewindus was nooit zo bezig met haar leeftijd. Twee keer knipperen, en opeens is ze honderd! (Foto: Randy van Gameren)</p>

Maria Hazewindus was nooit zo bezig met haar leeftijd. Twee keer knipperen, en opeens is ze honderd! (Foto: Randy van Gameren)

Maria wordt 100: stuur haar een verjaardagskaartje!

Rotterdam - Door corona moeten verjaardagen helaas klein gevierd worden. Super sneu natuurlijk, als je dit jaar de prachtige leeftijd van honderd jaar bereikt. Dus wil het personeel van het Rotterdamse verpleeghuis Humanitas Akropolis hun bewoonster Maria Hazewindus op haar verjaardag flink verrassen. Samen met Handen van Humanitas roepen zij iedereen op om Maria een kaartje te sturen die op de grote dag allemaal aan haar worden uitgereikt.

Maria Hazewindus kwam honderd jaar geleden ter wereld in de Waalhaven Pier 8, op het binnenvaartschip van haar ouders. “Ik had een brede interesse voor dingen, vandaar dat ik in mijn leven altijd veel uitprobeerde”, vertelt ze. “Een studie heb ik nooit afgemaakt”. Lange tijd werkte ze in een poppenfabriek en decoreerde Maria winkeletalages. Hoe ze het vindt om honderd jaar te worden antwoordt ze stellig: “Het is me gewoon ontgaan. De laatste tien jaar heb ik helemaal niet opgelet hoe oud ik was. En dan ben je opeens 100!” Heel bang voor corona is ze niet, maar minder contact hebben met anderen vindt Maria wel jammer. Wel vindt ze dat iedereen zich netjes aan de regels moet houden. “Een mondkapje op doen: dat is wat er van je gevraagd wordt. Dus dan doe je dat gewoon.”

Wil jij Maria ook feliciteren met haar honderdste verjaardag? Stuur dan een kaartje naar: Stichting Humanitas, t.a.v. Humanitas Marketing, Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam. Vergeet niet ‘Hoezee: Maria 100 jaar!’ op de envelop te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden