<p>Het zonnetje schijnt, het terras van De Ooievaar zit vol.</p>

Het zonnetje schijnt, het terras van De Ooievaar zit vol.

Het terras zit vol

Rotterdam - Het wachten wordt veel horecaondernemers echt te veel. Nu ze voor de tweede keer in een jaar tijd maandenlang gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen, is er vandaag op tal van plekken in het land protest. Bij café De Ooievaar in Historisch Delfshaven zitten de tafeltjes al vol. Met hele bijzondere gasten...

De zon schijnt uitbundig, duizenden mensen drinken op straat een koffie to go of eten een hapje op een bankje. Maar de terrassen blijven ook tijdens dit mooie voorjaar potdicht. Veel ondernemers staat het water aan de lippen. En dus gaan ze vandaag open. Soms écht open, met échte hapjes en drankjes. Maar vaak vooral op een ludieke manier, om te laten zien dat ze er nog zijn.

De horecaondernemers zetten hun tafels en stoelen buiten op het terras om te bewijzen dat het heus wel kan. Op een veilige manier, met anderhalve meter afstand, in de open lucht. Zoals ook in de zomer van 2020 de terrassen open waren met allerlei voorzorgsmaatregelen om de risico’s op coronabesmettingen zo klein mogelijk te houden.

Deze week zijn er in Nederland eindelijk weer wat versoepelingen van de horecamaatregelen. Het voortgezet onderwijs en MBO gaat weer een beetje open. En vanaf morgen gaan mensen met contactberoepen weer aan de slag. Ook winkelen kan weer een beetje, op afspraak. De roep om ook de horeca weer wat meer ruimte te geven wordt steeds luider, maar dat durft het kabinet met de huidige besmettingscijfers nog niet aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden