<p>De Roseknoop.</p>

De Roseknoop.

(Foto: Gemeente Rotterdam)

Superdruk kruispunt grondig gerenoveerd in afwachting van tal van bouwplannen

Rotterdam - Eén van de drukste kruispunten van de stad moet grondig gerenoveerd worden om klaar te zijn voor een drukke, hele drukke, toekomst. De Roseknoop is de kruising van de 2e Rosestraat met de Laan op Zuid, de opgang van het Varkenoordseviaduct, de (verlengde) Colosseumweg, de Putselaan en de Beijerlandselaan. En er gaat op die plek nogal wat gebeuren komende jaren. Deze maand worden er vast twaalf bomen op de Laan op Zuid verplaatst. 

Binnen de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City worden drie kavels ontwikkeld. Dit zijn Parkstad-Zuid, de Colosseumplot en de Roseplot. Deze kavels, ofwel plots, worden eerst bouwrijp gemaakt. Aan de andere kant van deze toekomstige nieuwe stadswijk liggen Parkstad, de Tweebosbuurt en de Afrikaanderwijk-Oost. De Roseknoop wordt de verbindende schakel tussen al deze gebieden. De renovatie van de Roseknoop moet ervoor zorgen dat verkeer uit de bestaande wijken en het doorgaande verkeer goed kan doorstromen. 

Om dit te realiseren zijn grote aanpassingen in de infrastructuur noodzakelijk. Ook wordt de ecologische verbinding aangepakt. De hoofdwaterkering van Waterschap Hollandse Delta (WSHD) loopt door het gehele gebied. Na onderzoek blijkt dat het blijkt dat het gehele gebied ongeveer 0,50 meter is verzakt en dus moet worden opgehoogd. Naar verwachting wordt in de tweede helft van 2022 gestart met het ophogen. 

Vanwege de werkzaamheden op de bouwkavels van Parkstad-Zuid en de toekomstige ophoging zijn er twaalf bomen aan de Laan op Zuid die op korte termijn verplaatst of gerooid worden. Er worden zes bomen verplaatst naar elders in de stad en zes bomen worden gerooid. Uit onderzoek is gebleken dat de zes te rooien bomen een korte levensduur hebben en niet verplaatsbaar zijn. Het gaat om kleine bomen, waarvoor nog geen rooivergunning nodig is.In de toekomst moeten nog enkele bomen op de Laan de op Zuid worden verwijderd. In overleg met Stadsbeheer gebeurt dat in een later stadium, zodat er nu geen kaalslag ontstaat. In het nieuwe inrichtingsplan is plaats voor nieuw groen. In totaal worden er zo’n 100 bomen geplant.

Lees hier meer over alle plannen rond de Roseknoop én de renovatie van het kruispunt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden