Foto:

RVV Blijdorp maakt eigen bier: Noorderbogt!

Vorig jaar zou RVV Blijdorp haar tachtigjarig bestaan vieren. En waar had dat mooier gekund dan op haar nieuwe complex aan de Noorderbocht? Helaas stak corona daar een stokje voor. Maar clublid Erik van Raaij, vader van twee voetballende kinderen en vrijwilligers bij de vereniging, had een idee: zou een eigen bier niet een mooi idee zijn voor de club?

De pandemie zette zijn plan voor even in de ijskast, maar met hulp van zes andere voetbalvaders kwam alles in een stroomversnelling. Met een leuk startkapitaal gingen ze naar Stadsbrouwerij De Pelgrim met de vraag om samen speciaal voor de voetbalclub Noorderbogt-bier te maken. En dat lukte!

Noorderbogt is een niet te zware en toegankelijke American Pale Ale geworden, met een licht bittertje. De eerste van twaalf dozen werd vol trots aan het bestuur overhandigd. Een beetje licht in donkere tijden kon de club goed gebruiken. De verhuizing was namelijk geen gemakkelijke periode. De bouw liep vertraging op en er waren meerdere inbraken in de tijdelijke kantine. En dan was er natuurlijk het gedoe rond corona. 

Met het lanceren van een eigen biertje bedankt de club het bestuur en de vele vrijwilligers voor hun inzet, en vieren ze samen dat het nog steeds goed gaat met de club. De eerste tien dozen waren in een mum van tijd verkocht, waarvan de opbrengst volledig naar de club gaat. Het bestuur heeft ook besloten dat het bier in het vaste assortiment van de kantine komt. Zolang de kantine gesloten is zal het bier via click & collect voor de liefhebber te koop zijn, om thuis van te genieten. 

Je kunt nu Noorderbogt reserveren. Met jouw aankoop haalt je een lekker biertje in huis en steun je de vereniging. Van groot belang, juist nu de kantine gesloten is. Noorderbogt wordt verkocht per 3 flesjes en kost 10 euro per setje. Je kunt je bestelling reserveren via het online formulier. Je betaalt pas wanneer het Noorderbogt bier weer beschikbaar is, dan krijg je vanzelf een seintje. https://forms.gle/jRAYsF46MkKyRvEU7

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden