<p>Stichting Droom en Daad en CBK Rotterdam zijn donderdag 25 februari begonnen met het installeren van De Vlecht.</p>

Stichting Droom en Daad en CBK Rotterdam zijn donderdag 25 februari begonnen met het installeren van De Vlecht.

Metershoge vlecht wordt opvallend uitroepteken bij entree van de stad

Rotterdam - De entree van onze stad krijgt er een echt uitroepteken bij. Op de ‘rode loper’ die bezoekers vanaf Rotterdam Centraal de binnenstad inleidt, wordt een 6.5 meter hoog kunstwerk geplaatst. ‘de Vlecht’ is voortaan het eerste werk dat je ziet als je de beeldenroute langs de Westersingel nadert.

Het gaat om een rechtopstaande vlecht van donkerbruin haar met een lengte van 6,5 meter. The Plait (in Rotterdam gebruiken we als naam de Vlecht) is een stalen sculptuur van Kalliopi Lemos. Lemos, geboren in Griekenland en werkzaam in Londen, staat bekend om haar grootschalige openbare installaties. De Vlecht maakt deel uit van haar recente beeldenserie Tools of Endearment, over de rol van vrouwelijkheid in de moderne samenleving.

De Vlecht is een afgeknipte vlecht. Het afknippen zinspeelt op een gebaar van ongehoorzaamheid, een gebaar tegen dwang, vóór het afsnijden van oude ideeën, van verandering en bevrijding.

Het kunstwerk komt over uit Londen, waar het in Regent’s Park stond. Het wordt een opvallend nieuw landmark op de route richting binnenstad. Stichting Droom en Daad en CBK Rotterdam zijn donderdag 25 februari begonnen met het installeren van de Vlecht. Maandag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, is de onthulling door wethouder Kasmi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden