Foto: BAQME

Vanaf vandaag rijden er elektrische deelbakfietsen in Rotterdam

Rotterdam - Vanaf vandaag rijden er elektrische deelbakfietsen door Rotterdam. Handig voor ritjes die mensen nu nog vaak met de auto doen. Goedkoper, sneller en duurzamer ook!

De Nederlandse start-up BAQME introduceert een app voor elektrische deelbakfietsen. Via deze app boek je binnen enkele minuten een elektrische bakfiets in de buurt. BAQME biedt een duurzaam alternatief voor korte autoritten in de stad en breidt het deelconcept later dit jaar uit naar andere Nederlandse en Europese steden. 

Elektrische bakfietsen zijn een sneller, goedkoper en duurzamer alternatief voor autoritten binnen de stad. Zo is de bakfiets niet alleen geschikt voor het vervoer van kinderen, maar ook handig voor grote boodschappen, pakketten naar het postpunt brengen of aankopen bij een tuincentrum of bouwmarkt. Omdat de bakfietsen van BAQME worden gedeeld is er geen hoge investering nodig voor de aankoop. Daarbij wordt het onderhoud van de e-bike door BAQME verzorgd en worden de fietsen opgeladen.  

 Hoe het werkt? Je downloadt de BAQME app en zoekt vervolgens met de app naar de dichtstbijzijnde bakfiets. Daarna kun je rondrijden door de stad. De maximale snelheid met behulp van trapondersteuning is 25 kilometer en met een volle accu kun je ongeveer 40 tot 50 kilometer fietsen. En ook zonder elektrische aandrijving kun je op pad, want alle fietsen van BAQME hebben minstens 7 versnellingen. In de bak passen twee kinderen met een hond of twee boodschappentassen. Je betaalt 15 cent per minuut met een minimum van 50 vijftig cent per rit. Het pauzeren van een rit kost 5 cent per minuut.  

Wie de kinderen heeft weggebracht of een boodschap heeft gedaan, parkeert de elektrische bakfiets en eindigt de rit via de app zodat een andere gebruiker er weer mee op pad kan. In tegenstelling tot andere deelaanbieders van bakfietsen hebben de fietsen van BAQME géén vaste parkeerplaats, maar parkeerzones. Aan het einde van een rit wordt er om een parkeercheck gevraagd. De gebruiker maakt een foto van de geparkeerde fiets via de app en kan dan afsluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden