Beroemdste boom van Rotterdam vertroeteld met liefdevolle pedicure [Filmpje]


De Breytenbachplataan.
De Breytenbachplataan. (Foto: Archieffoto Fred Marree)
Filmpje

Beroemdste boom van Rotterdam vertroeteld met liefdevolle pedicure

Rotterdam - De beroemdste boom van Rotterdam, de Breytenbachplataan aan de Westersingel, wordt vandaag door boomverzorgers van de gemeente Rotterdam uitgebreid vertroeteld met een boompedicure. Na deze grote beurt moet de 130-jaar oude boom weer wat jaartjes vooruit kunnen.

De historische plataan wordt nagekeken op ziektes en de dode takken worden weggeknipt. Ook kijken de boomverzorgers of de verankeringen nog stevig genoeg zijn om zware takken te ondersteunen. Na de opknapbeurt wordt de grond verbeterd, zodat de boom weer lekker nieuwe wortels kan gaan vormen.

'Je moet het eigenlijk zien als vertroetelen. Het is geen grote ingreep, maar meer een ‘boompedicure’. Vergelijk het maar met een zorgvuldige pedicure bij een oude dame. Wij zorgen er met liefde en aandacht voor, zodat iedereen er nog lang van kan genieten,' legt boomverzorger Ronald Loch uit op rotterdam.nl.

De indrukwekkende plataan is ongeveer 130 jaar oud en staat aan de Westersingel. Hij is vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach. Die doopte de boom tijdens het Poetry International Festival in 1986 tot ‘monument voor vrije gedachten’ en ‘Graf van de Onbekende Dichter’. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden