<p>Tom Egberink is de hoogst geplaatste Nederlander in het wheelchair toernooi. (Foto: www.tennisimages.com/Alyssa van Heyst)</p>

Tom Egberink is de hoogst geplaatste Nederlander in het wheelchair toernooi. (Foto: www.tennisimages.com/Alyssa van Heyst)

Wheelchair toernooi Ahoy sterk bezet, finale voor het eerst op zondag

Rotterdam - Ook het ABN AMRO Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy kent dit jaar een uitzonderlijk sterke bezetting. Alle twaalf spelers van het enkelspel staan in de mondiale top vijftien.

“Ik heb het nog nooit zo makkelijk gehad om spelers naar Rotterdam te krijgen”, zegt toernooidirecteur Esther Vergeer. “Voor de meesten is het toernooi belangrijk met het oog op de Paralympische Spelen. Alle toernooien in april en mei zijn afgelast. Het is niet een hele grote groep, maar ze komen graag bij ons spelen.”

Vergeer is onder meer blij met de komst van Joachim Gérard, die onlangs in Australië zijn eerste grandslamtitel won in het enkelspel. Ze verwacht ook spektakel van de nummers twee en drie van de wereld, Gustavo Fernandez en Alfie Hewett. Nederlanders die voor het wheelchair toernooi op de lijst staan zijn Tom Egberink, Maikel Scheffers en de nog jonge Ruben Spaargaren.

Nieuw is dat de wheelchair-finale net als de andere finales op zondag wordt gespeeld. Het wheelchair toernooi is volledig te volgen via een live-stream op www.abnamrowtt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden