<p>Woordnacht. Foto: Ruben Hamelink.</p>

Woordnacht. Foto: Ruben Hamelink.

Tips

In Rotterdam hoef je je nooit te vervelen!

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 2 maart 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Fotomuseum @ home
Na al dat thuiszitten kennen we de muren van ons huis inmiddels wel. Fleur daarom je interieur op met een fotoprint van het Nederlands Fotomuseum. Het museum selecteerde werken uit de collectie, die je via de webshop kunt bestellen. Je hebt de keuze uit Rotterdamse foto’s, panoramafoto’s en algemene fotoprints. Bestel jouw fotoprint op www.nederlandsfotomuseum.nl. Vanaf €95.

Windowshoppen
Toen de winkels vanwege de lockdown moesten sluiten, bedacht conceptstore Keet een innovatieve oplossing: windowshoppen. Op de bestickering van de winkelruiten van de conceptstore vind je producten die je met een QR-code scant en daarna direct kan bestellen in de webshop. De winkel is te vinden aan de Oppert 2A, in een zijstraatje van de Meent.

Kids Kunstquiz
Kunst kijken en quizzen met het hele gezin. Beantwoord tijdens een wandeling langs het Museumpark, het Park bij de Euromast en de Westersingel de vragen en maak kans op een mooie Rotterdamse prijs. De kunstquiz is te vinden in de nieuwe editie van Uitagenda magazine en online op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.


Woordnacht online
Woordnacht vindt dit jaar online plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari. Het programma op vrijdag kun je live bijwonen via een livestream. De overige onderdelen van Woordnacht worden opgenomen en kun je later terugkijken. Het overkoepelende thema is de terugkeer van de wolf in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.woordnacht.nl. Gratis toegankelijk.


Stadskoopjes 
Maak een wandeling door de stad terwijl je geniet van versnaperingen. Na aanschaf van een ticket krijg je een stempelkaart met horecadeals bij de aangesloten horecagelegenheden, ­quizvragen over Rotterdam en plekken om te windowshoppen toegestuurd. De stempelkaart is één weekend geldig en je bepaalt zelf op welk moment je naar een zaak toegaat om je deal op te halen. Scoor je ticket op www.stadswandeling010.nl. Entree €3,50.­
Aftellen: OPEN UP
Een levensgrote klok voor het Depot Boijmans Van Beuningen telt dagelijks af naar het Eurovisie Songfestival. Leuk feitje: de cijfers worden elke dag handmatig verzet. Met de start van de klok is ook het thema van het Songfestival bekend gemaakt: OPEN UP. Het aftellen van de klok is ook live te volgen op het Youtube-kanaal van Open Up To Rotterdam. Gratis toegankelijk.
Rotterdam Verlicht
De lichtprojecties van Rotterdam Verlicht tonen lichtkunst op verschillende plekken in de stad, bijvoorbeeld op het gebouw van Van Lanschot. De spierwitte gevel is het perfecte canvas voor kleurrijke videomapping, speciaal voor deze locatie samengesteld door kunstenaarscollectief Blauwe Uur. De lichtprojectie is te bewonderen bij Westersingel 74. Gratis toegankelijk.


Rotown Merchandise
Van een trui met de enige echte Rotown burger tot een shirt met portier Albert. Het Rotterdamse poppodium Rotown heeft merchandise gemaakt waar alle typische Rotown iconen op terug te vinden zijn. Als je een bedrukt kledingstuk koopt, gaan de mensen van Rotown speciaal voor jou aan de slag want alles wordt ter plekke met de hand gedrukt. Kijk voor de gehele merchandise collectie op www.rotown.nl. Vanaf €7.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden