Onze kapsels zijn zó belangrijk dat kappers wellicht weer open mogen


Coen Moulijn bij de kapper in 1960.
Coen Moulijn bij de kapper in 1960. (Foto: Stadsarchief Rotterdam)

Onze kapsels zijn zó belangrijk dat kappers wellicht weer open mogen

Rotterdam - Het lijkt er sterk op dat de kappers binnenkort weer aan de slag kunnen. Ook scholieren in het voortgezet onderwijs en op het MBO kunnen wellicht weer een klein beetje naar school. Om dat mogelijk te maken wil het kabinet de avondklok nog enkele weken handhaven.

Hoewel de versoepelingen nog bevestigd moeten worden, maken veel mensen nu alvast een afspraak met hun kapper, gegokt wordt vaak op woensdag 3 maart. Net als vorig jaar in de eerste lockdown blijken veel mensen nauwelijks nog door hun haren heen de wereld in te kunnen kijken en durven ze amper nog voor de spiegel te staan.

De kappers horen morgen of ze onder strikte voorwaarden weer open mogen, dan neemt het kabinet definitief een beslissing, waarna later op de dag een persconferentie volgt. Of de versoepeling ook voor ander contactberoepen gaat gelden, is nog niet duidelijk. De maatregel kan ook weer teruggedraaid worden als de besmettingscijfers komende weken stijgen. Andere coronamaatregelen, waaronder dus de avondklok, worden hoogstwaarschijnlijk verlengd.

Het aantal besmettingen loopt sinds een paar dagen weer licht op. Gisteren meldde het RIVM 4720 nieuwe positieve coronatesten. Dat zijn er meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 3935 lag.

Hoe het er uit zag toen naar de kapper gaan nog heel gewoon was, kun je zien op de historische foto’s die onze collega’s van indebuurt Rotterdam plaatsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden