Plein in Museumpark ongemerkt uitgegroeid tot prachtige hotspot op mooie dagen


Foto: Sjoerd van der Pluijm

Plein in Museumpark ongemerkt uitgegroeid tot prachtige hotspot op mooie dagen

Rotterdam - Hoewel er nog volop gebouwd wordt aan het nieuwe Museumpark, en in de toekomst ook Museum Boijmans Van Beuningen nog op de schop gaat, is het plein naast het Depot ongemerkt al uitgegroeid tot heerlijke Rotterdamse hotspot op mooie dagen

Tekst gaat verder onder de foto.

Het Museumpark moet in de toekomst uitgroeien tot een soort Rotterdamse ‘huiskamer’ met veel groen, middenin in de stad. Pas later dit jaar gaat Depot Boijmans Van Beuningen open, maar dat nieuwe icoon heeft zich nu natuurlijk al bewezen als een toeristische trekpleister. Als over een aantal jaar ook het museum zelf verbouwd is én het park weer opgeknapt, zal het Museumpark ongetwijfeld nóg populairder worden dan het nu al is.

Tekst gaat verder onder de foto.

Want het is er nu al goed toeven. Skatende jongeren, wandelende en picknickende recreanten en stuntende fietsers vermaken zich opperbest op het kleurige plein. Wie de fietsacrobaat op de foto’s van Sjoerd van der Pluijm is, weten we niet. Maar duidelijk is wel dat hij zich opperbest vermaakte gisteren toen Sjoerd er rondliep met zijn camera!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden