Oude Kerk Charlois dolblij met prachtige nieuwe concertvleugel


<p>Blij met nieuwe vleugel.</p>

Blij met nieuwe vleugel.

(Foto: Indira van Gils)

Oude Kerk Charlois dolblij met prachtige nieuwe concertvleugel

Rotterdam - De Oude Kerk in Charlois is dolblij met de prachtige nieuwe concertvleugel die er sinds kort staat. De nieuwe vleugel is overgenomen van een echtpaar uit Tilburg. 

Sinds begin van dit jaar staat in de Oude Kerk van Charlois een echte concertvleugel. De oude kerk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze concertlocatie met dank aan verschillende muziekprogrammeurs en de concertcommissie van de Oude Kerk zelf. Om concerten mogelijk te maken stond de baby-vleugel uit de Larenkamp in deze concertlocatie maar sinds januari is die vervangen door een grote Yamaha C7 vleugel.

Lees verder onder de foto.

Foto: Indira van Gils

De Oude Kerk Charlois staat vele eeuwen in het prachtige hart van het dorp Charlois. In de stadse omgeving waant men zich terug in de tijd. En de kerkzaal heeft een aantal eigenschappen die muzikanten lyrisch maken. Het is een lichte zaal, de akoestiek is prachtig (zo’n 3 seconden) en de zaal is ruim maar knus genoeg om een kamerconcert-gevoel te krijgen. Vele Charloissers hebben al ervaren dat bijvoorbeeld kamermuziek fantastisch klinkt.

De oude kerk is in 2015 begonnen met het organiseren van orgelconcerten. In de kerkzaal staat een van de mooiste en het oudste orgel van Rotterdam en dat wilde de organisten van de kerk ook graag laten horen met mooie orgelmuziek. Vanaf 2016 is, in samenwerking met de cultuurscouts en gebiedsregiseur, de kerk meer en meer een locatie geworden waarin Charloisse muziekmakers en organisatoren terecht konden voor middelgrote evenementen.

De laatste jaren zijn er verschillende concerten georganiseerd door onder meer Koffie & Ambacht, Rotterdam Chamber Music Society en Gebouw3. Maar ook de concertcommissie heeft het programma uitgebreid en nu een diverser programma om Charloissers te laten genieten van mooie concerten in hun buurt. De concerten van de concertcommissie zijn laagdrempelig dankzij de sponsors Cultuurbuur en de gebiedscommissie. Maar ook omdat de concertcommissie bestaat uit louter vrijwilligers.

De nieuwe vleugel is overgenomen van een echtpaar uit Tilburg. Zij waren enorm verheugd met de nieuwe plek voor ‘hun’ vleugel in deze prachtige concertlocatie.

De vleugel was er niet gekomen zonder financiële ondersteuning. De stichting beheer van de Oude Kerk Charlois is dankbaar voor de sponsoren die de aanschaf van deze vleugel mogelijk hebben gemaakt: Elise Mathildefonds, Deltaport Donatiefonds, Van Cappellenstichting, Van der Mandelestichting en Opzoomer Mee.

Ook voor het historische orgel in de oude kerk worden momenteel fondsen geworven en kunt u ook meehelpen voor het grote onderhoud van dit orgel door het kopen van de benefiet-CD. Een aantal jonge organisten hebben belangeloos een CD opgenomen die in de orgelbladen wordt geroemd om kwaliteit. U kunt de CD bestellen via https://oudekerkcharlois.nl/cd-hess-orgel/

Zaterdag 27 februari wordt het eerste concert met de nieuwe vleugel uitgezonden via YouTube. Pianist is Wouter Harbers. De uitzending start om 20.30u: https://youtu.be/4JKqF47eq7E

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden