Dak en thuislozen met zang en muzikaal talent gezocht: ‘Laat je horen!’


<p>Alex Broekhart van Musica Libero</p>

Alex Broekhart van Musica Libero

(Foto: Alex Broekhart)

Dak en thuislozen met zang en muzikaal talent gezocht: ‘Laat je horen!’

Rotterdam - Dit jaar gaat het echt gebeuren: het Songfestival komt naar Rotterdam. Reden voor muzikant Alex Broekhart om een songfestival voor dak- en thuislozen te organiseren. Daarom is hij op zoek naar muzikale mensen zonder dak boven hun hoofd. En hij heeft nóg een droom: het oprichten van een daklozenband die hopelijk ook - zodra het weer kan - fysiek kan gaan optreden.

Ook dak- en thuislozen horen bij onze samenleving en verdienen een kans om zich te profileren bij het publiek, vindt Broekhart. Deze mensen gaan hem aan het hart. “Je zou maar dakloos zijn, moet je je eens voorstellen. En het kan iedereen overkomen hé? Ik wil hen uit de anonimiteit halen, hen een toekomstperspectief geven. En waarom zouden we hén vergeten, ook zij horen erbij.”

Het is niet de eerste keer dat Broekhart muziek wil maken met mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Zo maakte hij tien jaar geleden in Den Haag al het lied ‘Koop die straatkrant’ met dak- en thuislozen. Nu wil hij het plan dat hij vorig jaar al had maar dat toen niet doorging, weer nieuw leven in blazen: een songfestival met dak- en thuislozen. Online, deze keer.

Daarmee sluit hij ook aan bij Rotterdam Festivals, dat alle Rotterdammers met zangtalent oproept een cover of eigen liedje te zingen en in te sturen. Zo kan iedereen kans maken op een plekje in het Stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival. Op de website rotterdamlaatjehoren.nl lees je hier meer over.

Bovendien wil Broekhart ook heel graag een daklozenband oprichten. “Volgens mij bestaat dat nog niet, maar dat zou toch mooi zijn? Een drummer, pianist, een goede zanger of zangeres erbij. Optreden voor publiek, zodra dat weer kan…” Ja, hij ziet (of is het hoort?) het al voor zich.

Dus: ben je dak- of thuisloos, denk je dat je kunt zingen of bespeel je een muziekinstrument? Stuur een mailtje naar Alex Broekhart via info@musica-libero.nl. Hij neemt dan contact op en de rest volgt vanzelf. Ook over video- en audio-opnames hoeven dak- en thuislozen die willen meedoen zich geen zorgen te maken. “Dat regelen wij allemaal wel. En we hebben ook voldoende liedjes om in te zingen. Dus ik zou zeggen: geef je op, toon je zangkwaliteiten en je weet nooit wat ervan terecht komt!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden