Poes Pepper liep te zwerven in de vrieskou, wie weet een warm plekje voor deze lieverd?


Beetje voor beetje ontdooit poes Pepper en ze is dol op kroelen.
Beetje voor beetje ontdooit poes Pepper en ze is dol op kroelen. (Foto: Stichting Zwerfkatten Rijnmond)

Poes Pepper liep te zwerven in de vrieskou, wie weet een warm plekje voor deze lieverd?

Rotterdam - Stichting Zwerfkatten Rijnmond zoekt een huisje voor Pepper. Het beestje is vorige week door iemand uit de vrieskou gehaald. Nu zoekt Pepper een plekje waar ze lekker warm kan kroelen.

In de extreem koude periode van vorige week is poes Pepper door iemand naar binnen gehaald die het sneu vond. Het dametje van circa 3 jaar liep al enige tijd buiten en je zou denken dat ze het fijn zou vinden om in een warm huis te zitten. Maar niets bleek minder waar, Pepper was bang en zat verstopt onder de bank. Toen begon ze ook nog eens krols te worden. Tja… dan zet je haar niet zomaar weer buiten want voor je het weet is Rotterdam weer enkele zwerfkittens rijker. Het werd dus een ticket naar de opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Om een eventuele eigenaar te achterhalen (tot nu nog geen succes) en anders na sterilisatie een nieuw onderkomen voor haar te zoeken. En al dachten ook wij eerst met een schuwe kat te maken te hebben, in de opvang ontdooit ze beetje voor beetje. Toch is Pepper nog steeds een pittig ding en aanvankelijk trakteert ze je op een indrukwekkend portie geblaas. Maar als je rustig toenadering zoekt, glijdt de angst van haar af. Inmiddels zijn we zover dat we haar kunnen aaien. Dat blijkt ze heel lekker te vinden! En als je even stopt, kijkt Pepper je met grote ogen vragend aan: “Waarom stop je nou? Ik vond het juist zo lekker!” Het moge duidelijk zijn, het is er ééntje met een uitgesproken eigen wil! Daarom zijn we op zoek naar ervaren kattenmensen, zonder kinderen en met tuin, die juist gecharmeerd zijn van zo’n eigenzinnig dametje!

Kan uw huishouden wel een oppepper gebruiken? Vul op de website het formulier in en vermeld ‘Pepper’ bij de opmerkingen: https://www.zwerfkattenrijnmond.nl/adopteer/wilt-u-een-kat/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden