Relschoppers Boulevard-Zuid groot in beeld, op schermen door de hele stad


<p>De relschoppers van de Boulevard-Zuid komen groot in beeld, door de hele stad.</p>

De relschoppers van de Boulevard-Zuid komen groot in beeld, door de hele stad.

(Foto: Politie)

Relschoppers Boulevard-Zuid groot in beeld, op schermen door de hele stad

Rotterdam - De relschoppers van de Boulevard-Zuid komen groot in beeld, door de hele stad. Politie en Openbaar Ministerie gaan maandag 22 februari de eerste verdachten op grote schermen zetten. Ze zullen voor iedereen te zien zijn op bekende plekken in de stad, in supermarkten en op trein- en metrostations.

Het gaat om verdachten van vernielingen, plunderingen en geweld tegen politiemensen en journalisten maandagavond 25 januari op Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Meerdere agenten raakten gewond. De ravage was enorm. Bijna 60 verdachten zijn die avond zelf aangehouden, grotendeels Rotterdammers.
De afgelopen tijd zijn al tientallen verdachten getoond in Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op social media. Daardoor werden al zeven nieuwe verdachten aangehouden. Door nu ook de digitale schermen op diverse locaties in Rotterdam in te zetten, hoopt de politie meer mensen op te kunnen sporen.

De relschoppers zullen te zien zijn op onder meer  schermen op of bij de Van Brienenoordbrug, Beneluxtunnel, Kleinpolderplein, Centraal Station, Zuidplein, Westblaak, Lijnbaan,  Beurstraverse, supermarkten en trein- en metrostations.

Verdachten kunnen zich nog melden bij de politie voordat ze overal op grote scherm te zien zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden