Tv-documentaire over muziekstad Rotterdam morgen op de buis


Naaz.
Naaz. (Foto: Jelmer de Haas)

Tv-documentaire over muziekstad Rotterdam morgen op de buis

Rotterdam - In de nieuwe serie tv-documentaires Muziekstad speelt Rotterdam zaterdag 20 februari de hoofdrol. We zien vanaf 23.00 uur morgenavond onder meer Froukje, Naaz en Raw Roets praten over hún stad, en hún muziek

In het nieuwe VPRO-programma Muziekstad spelen Nederlandse steden een belangrijke rol. 3voor12-dj en presentator Eva Koreman bezoekt acht plaatsen en de artiesten die ervandaan komen. En Rotterdam is als eerste aan de beurt.

In Rotterdam is aan diversiteit in ieder geval geen gebrek, zo blijkt uit de documentaire. Echt álles kan er gemaakt worden in onze stad, en dat gebeurt ook. Jazz, poppunk, hiphop, rauwe postpunk, alternatieve r&b, techno. Van Naaz tot Ronnie Flex en van Rats on Rafts tot Sevdaliza. Dat kan volgens het programma ook zonder de verdwenen poppodia als Watt, voorganger Nighttown, Waterfront, Heidegger en Exit. Rotterdammers gaan gewoon hun gang en vinden elders de grote massa wel. Beperking maakt ook creatief: wat weer resulteert in bijvoorbeeld Motel Mozaïque of Eendracht Festival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden