Drie nieuwe flats rond het oude Havenziekenhuis


Foto: RTM XL

Drie nieuwe flats rond het oude Havenziekenhuis

Rotterdam - Het Havenziekenhuis gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Afgelopen woensdag stemde het College van B&W in met uitgangspunten voor de herontwikkeling van het Havenziekenhuis en omgeving. Links en rechts van het van het monumentale hoofdgebouw komen woontorens. Een van 70 en een van 110 meter. 

In totaal komen daar 450 woningen in waaronder zowel sociale huurwoningen als woningen in het topsegment.

 Tegenover het Havenziekenhuis gaat Woonstad Rotterdam studentenflat de Hoge Wiek slopen. Hier kan een toren van maximaal 70 meter komen met 350 studentenwoningen. Beide plannen zijn onderdeel van de herontwikkeling van het Maritiem District. Mecanoo gaat het masterplan voor de ontwikkeling van het Havenziekenhuis en omgeving maken.

Hoofdgebouw wordt hersteld

Vervat Vastgoed is sinds 2018 de eigenaar van het Havenziekenhuisgebouw. Het bedrijf wil de historie en emotie van het oude Havenziekenhuis waarborgen. Het kenmerkende hoofdgebouw zelf wordt waar mogelijk in oude luister hersteld. Op het dak hiervan komt een voor een ieder toegankelijke horecavoorziening met prachtig uitzicht op de Maas. Ook op de begane grond komen (horeca)voorzieningen die voor de buurt beschikbaar zijn. Bij de verdere ontwikkeling van het Havenziekenhuis wil Vervat omwonenden en andere belanghebbenden betrekken

De bouw van de twee flats naast het Havenziekenhuis staat gepland voor 2022. Voordat Woonstad kan beginnen aan de bouw op de plaats van studentenflat De Hoge wiek, moeten eerst alle studenten verhuizen. Die bouwplannen staan in de agenda voor  2024 of 2025.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden