De milieucoaches ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.
De milieucoaches ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. (Archieffoto: Tom Pilzecker)

Rotterdams Milieucentrum start met eerste online cursus milieucoach

Rotterdam - Natuurlijk, met de temperaturen van afgelopen week moest er flink gestookt worden om het thuis nog een beetje behaaglijk te hebben (al hielp een lekker warm kleedje ook). Maar uiteindelijk is minder energie en warmte gebruiken beter voor je portemonnee en het milieu. Maar wat kun je doen en hoe begin je? En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, hoe inspireer je dan anderen? Deze maand start er een online cursus milieucoach door het Rotterdams Milieucentrum.

Het Rotterdams Milieucentrum leidt al sinds 2009 ‘milieucoaches’ op. Milieucoaches zijn bewoners die andere bewoners informeren over energie besparen (en duurzaamheid) thuis. Er lopen er inmiddels al honderden rond in Rotterdam. Vanaf 25 februari start er voor het eerst een online cursus milieucoach. De cursus is op vier donderdagochtenden 25 februari, 4, 11 en 18 maart vanaf 09.30 uur te volgen. Je leer er meer over energie besparen en duurzaamheid in huis maar ook hoe je de ‘boodschap’ overdraagt aan medebewoners in je eigen netwerk. De milieucoaches ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Aanmelden voor de cursus kan via: info@rotterdamsmilieucentrum.nl. 

Rotterdamse milieucoaches
De Rotterdamse milieucoaches organiseerden de afgelopen 11 jaar al bijeenkomsten bij hun thuis, in het buurthuis, de kerk of moskee, op ‘de (sport)club’ of in de ouderkamer van de basisschool. De milieucoaches maken gebruik van de opZuinig!-besparingsmeetlat, de quiz en de e.koffer vol met demonstratie-materialen. De voorlichtingen van de milieucoaches maar ook de cursussen liggen nu vanwege de coronamaatregelen al geruime tijd stil. Daarom start er nu een online cursus.

 Meer informatie over opZuinig! via deze link.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden