Illustratie: Yan Zhang.

Eindelijk zijn we van het Jaar van de Rat af, het gaf alleen maar ellende!

Rotterdam - Het Jaar van de Os is begonnen. En dat werd natuurlijk weer groot gevierd door de Chinese gemeenschap in Rotterdam. Wij vieren mee, want nu zijn we tenminste van het Jaar van de Rat af.

In december en begin januari klonk overal een zucht van opluchting. Eindelijk waren we van dat rotjaar (op de redactie gebruikten we ook wel lelijker woorden) 2020 af. Maar lag het eigenlijk wel aan 2020? Waren de eerste twee maanden van dat jaar eigenlijk niet best wel leuk geweest? Opeens wisten we het! Het was aan het begin van het Jaar van de Rat dat Rotterdam stilviel, dat we in een poel van lockdowns en andere ellende kwamen die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Dat jaar zit er nu op. Sinds vrijdag wordt het begin van het Jaar van de Os gevierd, twee weken lang, dit jaar uiteraard alleen online, bij Verhalenhuis Belvédère. En waar het sterrenbeeld de Rat vaak met huichelachtig en laf wordt geassocieerd staat de Os onder meer voor krachtig en betrouwbaar.

Het nieuwe jaar begon in ieder geval mooi. Met prachtig winterweer en ijspret. Maar we kijken natuurlijk vooral vooruit. Komende dagen wordt het lente! Met heerlijke temperaturen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden