<p>Salesdirecteur Alexander Bruring, directeur en initiatiefnemer Harm van Deuren en meesterbrouwer Wesley Aarse starten met brouwen in de Stadshaven Brouwerij. (Foto: Arnaud Roelofsz)</p>

Salesdirecteur Alexander Bruring, directeur en initiatiefnemer Harm van Deuren en meesterbrouwer Wesley Aarse starten met brouwen in de Stadshaven Brouwerij. (Foto: Arnaud Roelofsz)

Gigantische nieuwe Stadshaven Brouwerij brouwt de eerste biertjes

Rotterdam - Onze stad heeft er een gigantische bierbrouwerij bij. Vandaag is de Stadshaven Brouwerij aan de Merwehaven in Rotterdam officieel gestart met brouwen. Zodra alles open kan voor publiek, belooft de brouwerij een hotspot van jewelste te worden.

De Stadshaven Brouwerij bevindt zich aan de Merwehaven in het Rotterdam Makers District, Dat district bestaat uit de gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) en leent zich perfect voor dit nieuwe initiatief. Jonge bedrijven kunnen er doorgroeien naar grote gevestigde ondernemingen.

Met het brouwen van maar liefst twee miljoen liter bier per jaar nestelt de Stadshaven Brouwerij zich direct in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland. De opening voor publiek van de nieuwe Rotterdamse brouwerij én de horecalocatie is naar verwachting in het voorjaar. 

Naast de gebruikelijke ingrediënten voor bier (mout, hop en gist) maakt de Stadshaven Brouwerij gebruik van fruit. Vanochtend werd dan ook de eerste lading fruit met een heftruck geleverd, waarna meesterbrouwer Wesley Aarse en directeur Harm van Deuren het naar de brouwketels brachten. Het fruit wordt aan het bier toegevoegd als subtiele verwijzing naar de locatie van de brouwerij, de Rotterdam Fruit Port, ooit Europa’s grootste fruithaven. De Stadshaven Brouwerij bevindt zich namelijk in een honderd jaar oude fruitloods van ruim vijfduizend vierkante meter aan de Rotterdamse Merwehaven.

Zodra het later dit jaar mogelijk is, worden er in de nieuwe brouwerij rondleidingen en bierproeverijen verzorgd. In het horecagedeelte met zo’n 350 zitplaatsen kun je in de toekomst meteen de bietjes proeven, een hapje eten en genieten van uitzicht op de bierketels en het water. Het gebouw is zó groot dat het horecagedeelte bestaat uit verschillende ruimtes die ieder een eigen identiteit hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden