De Zalmhaventoren gefotografeerd vanuit de Maastoren. Vorige week, nu is ie alweer hoger natuurlijk.
De Zalmhaventoren gefotografeerd vanuit de Maastoren. Vorige week, nu is ie alweer hoger natuurlijk. (Foto: Joeri Kop Jansen)

Bijna de allerhoogste

Rotterdam - Nog héél even en de Maastoren is niet langer het hoogste gebouw van Nederland. Over ongeveer een maand, rond 12 maart, knalt de Zalmhaventoren er voorbij. Dat gevaarte in het Scheepvaartkwartier is in de herfst van dit jaar klaar en zal dan het hoogste gebouw van de Benelux zijn.

Zalmhaven I wordt maar liefst 215 meter hoog. Nooit eerder was een toren in Nederland (de hele Benelux dus zelfs) zó hoog. Als de toren straks klaar is (in oktober 2021) moet er in onze skyline een soort evenwicht zijn tussen beide maasoevers. Met aan de ene kant de torens op de Wilhelminapier, en aan de andere kant de Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier. 

Niet alleen de Maastoren (nu nog met 165 de hoogste) gaat een plekje op de ranglijst zakken. Ook New Orleans, Montevideo, Delftse Poort en De Rotterdam worden voorbijgestreefd door de Zalmhaventoren. Straks staat de volledige top zes van hoogste gebouwen in onze stad, vóór de Amsterdamse Rembrandttoren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden