<p>Vreugde bij Oranje tijdens het openingsduel tegen Duitsland. Rechts bondscoach Harry van der Meer. (Foto: Marcel ter Bais/Orange Pictures)</p>

Vreugde bij Oranje tijdens het openingsduel tegen Duitsland. Rechts bondscoach Harry van der Meer. (Foto: Marcel ter Bais/Orange Pictures)

(Foto: Marcel ter Bals)

Oranje-waterpolomannen winnen met 11-10 van de Duitsers op OKT

ROTTERDAM - De Oranje waterpolomannen zijn zondagmiddag voortvarend begonnen aan het Olympisch kwalificatietoernooi. De eerste poulewedstrijd tegen Duitsland werd met 11-10 gewonnen.

In het tweede kwart stond Nederland op een riante voorsprong (8-2), vooral dankzij rake schoten, goed verdedigen en fraaie reddingen van doelman Eelco Wagenaar. Maar Duitsland kwam in het laatste kwart sterk terug (van 10-6 naar 10-9), waardoor het tot het laatst spannend bleef.

Eindigt Nederland donderdag in de top vier van de poule, dan is er vrijdag een kwartfinale en bij winst zaterdag een halve finale. Zondag wordt er gespeeld om de plaatsen één tot en met acht. Plaats 1, 2 of 3 betekent een ticket voor Tokyo.

Hoewel er vanwege de coronaprotocollen geen publiek is toegestaan in Zwemcentrum Rotterdam, heeft TeamNL toch een beperkt thuisvoordeel. Wel een bubbel, maar geen lange heenreis. Ook de entourage is vertrouwd: Oranje heeft de afgelopen maand elke zaterdag in Rotterdam getraind.

Alle wedstrijden van Nederland zijn via een livestream te volgen op www.nos.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden