Aangeboden door CooMeet

Beste videochats voor zaken en vrije tijd: beoordelingen van gebruikers

Tijdens de pandemie hebben veel onlinediensten hun publiek snel uitgebreid — van streamingdiensten tot instant Messenger. Daar zijn veel redenen voor: de extra vrije tijd die is vrijgekomen, de overgang naar een werk/studeervorm op afstand, en bepaalde angsten voor offline-communicatie in het algemeen.

De groei in populariteit van allerlei soorten videochatten, die voor velen bijna het enige middel voor communicatie en het oplossen van werkproblemen bleken te zijn, was vrij logisch. Videoconferenties zijn gemeengoed geworden in zelfs de kleinste bedrijven. Bovendien mogen we niet vergeten dat videochat niet alleen een hulpmiddel voor het werk is. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn anonieme videochatten gaan gebruiken om nieuwe kennissen te vinden en gewoon in hun vrije tijd te chatten.

Videochat voor het werk: beoordeling

Moderne bedrijven hebben geluk — tegen de tijd dat de COVID-quarantaine als gevolg van de pandemie begon, beschikten zij al over veel effectieve hulpmiddelen om werk op afstand te organiseren. In de eerste plaats hebben we het over programma’s en diensten voor videocommunicatie en online conferenties. Onder hen zijn er echte “old-timers” zoals Skype, en relatieve nieuwkomers — Zoom, Discord en anderen. Ook gewone instant messengers zoals Viber, WhatsApp of Telegram zijn heel geschikt om veel werkproblemen op te lossen.

Misschien wordt Zoom wel de onbetwiste leider onder de videochatrooms voor het werk. Maar in 2020 was er een massaal data lek bij gebruikers, en daardoor is het vertrouwen in de snelgroeiende dienst sterk verzwakt. Maar de bedrijven richtten zich op alternatieven: Skype, TokBox, GoToMeeting, ooVoo, Hangouts en anderen.

Bij de keuze van een dienst voor videocommunicatie speelt de richting van de activiteiten van het bedrijf een belangrijke rol. Onder IT-bedrijven is Zoom bijvoorbeeld lange tijd het populairst gebleven als de meest functionele, snelste en met een groot aantal functies. Maar banken en andere financiële instellingen geven de voorkeur aan beproefde oplossingen. In de eerste plaats Skype. Discord neemt een belangrijke plaats in, omdat het oorspronkelijk werd ontwikkeld voor gamers.

- Bij het kiezen van een videodienst voor het werk, wordt meestal rekening gehouden met de volgende mogelijkheden:

- overdracht van bestanden binnen het programma (plus de snelheid van het downloaden/uploaden van gegevens);

- ondersteuning van de videoconferentie functie en het toegestane aantal deelnemers

- video- en geluidskwaliteit, vooral bij een onvoldoende snelle internetverbinding;

- de mogelijkheid om het scherm te delen met andere deelnemers aan het gesprek; 

- veiligheid en betrouwbaarheid van de dienst.

- Gelukkig is het vandaag de dag niet moeilijk om de juiste keuze te maken. Er zijn een heleboel opties. En de overgrote meerderheid van hen is gratis. Tenminste de basisfuncties zijn gratis.

Willekeurige videochatten voor online dating: beoordeling

Het vermogen om volledig te werken, te communiceren met collega’s, zakenpartners en klanten is belangrijk. Maar soms is gewone menselijke communicatie nog belangrijker, en daar ontbreekt het enorm aan tijdens de quarantaineperiode. Natuurlijk heeft niemand messengers en sociale netwerken geannuleerd. Maar ze zijn niet in staat om een live dialoog te vervangen. Het is dan ook geen verrassing dat in 2020 een nieuwe golf van populariteit voor videochatten is ontstaan. En nu, in 2021, neemt die nog steeds toe.

Online videochat is een dienst die willekeurige gebruikers met elkaar verbindt via videocommunicatie, zodat ze kunnen chatten over verschillende onderwerpen. Dit formaat verscheen al in 2009, en heeft sindsdien zowel ups als downs in populariteit gekend.

Onder de meest populaire online videochat kan worden genoemd Omegle, CooMeet, ChatRandom, Shagle, ChatRoulette, en anderen.

Chat roulettes is uitgegroeid tot een echte zegen voor degenen die willen nieuwe vrienden te maken of een zielsverwant te vinden, maar niet willen datingsites te gebruiken. Je moet toegeven dat niet iedereen bereid is om tijd te besteden aan dating platforms in de hoop een interessante persoon te ontmoeten. Hier, in video chats, kunt u vinden een grote metgezel in een klik.

Waarom precies is online videochatten zo populair geworden in de afgelopen maanden? De gebruikers zelf geven in hun reviews een hele lijst met belangrijke antwoorden op deze vraag.

  1. 1) Chat roulettes besparen tijd. Je hoeft je niet te registreren (in de meeste gevallen), een profiel in te vullen, persoonlijke informatie te delen, foto’s te uploaden, en nog veel meer. Je gaat gewoon naar de site en begint binnen een paar seconden te chatten.

    2) Videochatten verruimen de horizon. Je hebt geen strikte band met je stad of regio. Nu kun je communiceren met een persoon uit een naburig huis, en in een minuut heb je een gesprekspartner uit een ander continent.

    3) Gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen. Deze regel werkt niet voor alle anonieme videochatten. Maar op populaire sites met goede moderatie is de verhouding ongeveer gelijk.

    4) Communicatie is zo dicht mogelijk bij echt. Inderdaad, de dialoog in videochat lijkt sterk op live communicatie. Je ziet een persoon voor je, hoort zijn stem en intonatie, let op gebaren, enzovoort. Dit helpt om elkaar sneller te leren kennen, om beter te weten wat voor soort persoon er voor je zit, en om te begrijpen of je er klaar voor bent om in de toekomst met hem te blijven communiceren.

    5) Geïnteresseerde gesprekspartners. In sociale netwerken en instant messengers is de kans dat het publiek contact opneemt veel kleiner dan in video chats of op dating sites.

Hoge verwachtingen koesteren van sociale netwerken in onze tijd is dus niet langer de moeite waard.

Dit zijn slechts algemene stellingen die we hebben verzameld uit gebruikersrecensies. U kunt overigens zelf reviews over CooMeet lezen op https://coomeet.reviews/nl. Merk op dat CooMeet videochat verstoken is van vele tekortkomingen waar gebruikers van andere videochatten het vaak over hebben: slechte moderatie, gebrek aan een genderfilter, spam, en meer. Er is niets van dat alles hier, en dit is echt een belangrijk voordeel van de site ten opzichte van analogen. Bovendien is een gratis proefversie beschikbaar op CooMeet. Let daarom niet op de recensies van anderen, maar probeer CooMeet zelf uit en vorm je eigen mening over de dienst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden