Foto: Hester Blankestijn

Eindelijk een opknapbeurt!

Rotterdam - Het Poortgebouw krijgt eindelijk een langverwachte opknapbeurt. Renovatie en onderhoudsbedrijf  IMTO Benelux geeft op Twitter aan dat de werkzaamheden op 1 maart starten. Het Rijksmonument uit 1879 staat er al jaren verpauperd bij, maar nu wordt er dus eindelijk wat aan het uiterlijk gedaan.

Xander Tom, bedrijfsleider bij IMTO Benelux BV tweet: “Na het in kaart brengen van de onderhoudsproblemen, het plan van aanpak opstellen, diverse overleggen met opdrachtgever en de gemeente Rotterdam, starten wij vol trots vanaf 1 maart met de restauratie van het Poortgebouw.”

In 2019 dreigde wethouder Bas Kurvers, dat als de eigenaren geen vaart zouden maken met renovatie, ze een boete konden verwachten van 100.000 euro. De facelift moest eigenlijk in 2020 al gebeurd zijn, maar volgens de eigenaren gooide corona roet in het eten. Daar toonde Gemeente Rotterdam begrip voor, dus van een boete is het niet gekomen. De eigenaren zijn sinds 2016 vier vastgoedbeleggers uit Den Haag.

Het Poortgebouw diense na de bouw als als hoofdkantoor van de Rotterdamsche Handelsvereeniging (RHV). In 1882 kwam het pand op de Kop van Zuid in handen van de gemeente. In 1932 kwam het hoofdkantoor van het Havenbedrijf der Gemeente Rotterdam (nu Havenbedrijf Rotterdam) in het pand. In 1980 werd het leegstaande kantoor gekraakt, maar vier jaar later ging de gemeente een huurcontract aan met de bewoners. Tot op de dag vandaag bevolkt een woongroep van zo’n dertig mensen het pand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden