Foto: David Rozing

Erna zette De Sportspullenbank op voor Rotterdammers met weinig geld

Rotterdam - Iedereen weet dat sporten gezond is. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te doen. Bijvoorbeeld omdat er geen geld is voor sportspullen. Daarom richtte Erna Truijens de Sportspullenbank op. Hier verzamelt ze tweedehands sportmateriaal en -kleding.

De spullen die De Sportspullenbank Nederland inzamelt, gaan naar Rotterdammers die weinig geld hebben. Via sportverenigingen en welzijnsinstanties zoals Team Toekomst komen de spullen terecht bij mensen die het nodig hebben.

Truijens en vrijwilligers brengen de spullen langs met een elektrische bus, die ze met subsidie van de gemeente kon kopen. Daarmee kan ze in haarvaten van de stad komen om de doelgroep te bereiken. Instanties vertellen van te voren wat ze nodig hebben. Met de spullen die aan de rvaag voldoen gaat ze op pad zodat wat nodig is uitgekozen kan worden.

De Rotterdamse Sportspullenbank is de eerste in Nederland. Andere steden hebben al interesse getoond.

Sportspullen doneren

Wie nog (bijna) ongebruikte tennisschoenen, hardloopkleding of andere sportspullen heeft liggen, kan contact opnemen met Erna 06-46789172. Er staan ook inzamelbakken bij HC Delfshaven, HC Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Voetbalvereniging Hillegersberg, House of Esports, Handbalvereniging Atomium ’61 en Stichting Goal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden