Katertje Jorrit heeft geen buitenijs nodig om lekker te kunnen zwieren
Katertje Jorrit heeft geen buitenijs nodig om lekker te kunnen zwieren (Foto: Stichting Zwerfkatten Rijnmond)

Jorrit zat met té veel katten in een té klein huisje en kon daar helemaal niet tegen

Rotterdam - Stichting Zwerfkatten Rijnmond zoekt een nieuw huisje voor Jorrit. De lieverd zat met te veel andere katten in een klein huisje en kon daar helemaal niet tegen. Nu is hij flink opgeknapt.

Nu in heel Nederland de schaatskoorts heerst, is kleine Jorrit al hard aan het oefenen in de opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Links, rechts, links, pootje over… glijen met de dijen en gaan met die banaan! En als het even kan, komt dit sportieve katertje van 10 maanden sierlijk naar z’n nieuwe huisje gezwierd.

Jorrit is een afstandskat, hij zat met te veel andere katten in een te klein huis. Die drukte vond dit ietwat verlegen mannetje absoluut niet fijn, hij is dan ook afgevallen en heeft wat kale plekjes van de stress. Die trekken al een beetje weg, in de opvang komt hij heerlijk tot rust. Jorrit blijkt een speelse kroelkater die af en toe wat fanatiek in z’n spel kan opgaan. We plaatsen hem dan ook liever niet bij kleine kinderen. Een rustig huishouden zonder andere katten zal hem doen opbloeien en buitenijs is geen vereiste. Maar dat schaatsen dan? Nou, Jorrit oefent nog even flink door, ook in de woonkamer kun je prima glijden en het hele jaar door!

Interesse om ons schaatstalentje te adopteren? Vul op de website het formulier in en vermeld ‘Jorrit’ bij de opmerkingen: https://www.zwerfkattenrijnmond.nl/adopteer/wilt-u-een-kat/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden