Schetsen: Gwen Stok

CBK Rotterdam zoekt weer tekenaars die het ‘nieuwe normaal’ willen vastleggen

Rotterdam - Hoe gaat Rotterdam er in 2021 uitzien in coronatijd? Met meer pop-up testlocaties? Mogen we weer als menigte bij elkaar komen? Welke impact zal het coronavirus dit jaar op de Rotterdammer hebben? Het Stadsarchief Rotterdam en Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (CBK) zijn op zoek naar tekenaars die de ontwikkelingen van de coronacrisis in en rondom de stad in tekeningen gaan vastleggen.

Vorig jaar brachten stadstekenaars tussen april en augustus de ontwikkelingen in beeld. Nu is het tijd voor de stadstekenaars van 2021. De tekeningen worden aan het eind van het jaar gepresenteerd in de Kunsthal. Daarna worden ze opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam, zodat toekomstige generaties op een dag terug kunnen kijken welke impact de coronacrisis op het dagelijkse leven van de Rotterdammers had.

‘De komende tijd zullen we wellicht van lockdown naar versoepeling van de maatregelen overgaan en misschien uiteindelijk ook weer naar het ‘nieuwe normaal’ of het ‘nieuwe oude’ of ‘oude normaal’. Daarom willen we per fase kijken welke opdracht daarbij past, zodat we kunnen inspringen op de ontwikkelingen die nu nog niet te voorspellen zijn’, aldus het CBK.

Een stadstekenaar verdient 5.000 euro. Wil je stadstekenaar van Rotterdam worden? Opgeven kan tot uiterlijk 15 maart. Het is nodig een motivatiebrief te schrijven en een portfolio te tonen. Een jury kiest wie stadstekenaars worden. Ga voor de precieze vereisten naar de website van het CBK.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden