<p>&#39;De basisscholen zijn net open en nu regent het al klachten.&#39;</p>

'De basisscholen zijn net open en nu regent het al klachten.'

(Foto: Politie)

De scholen zijn pas net weer open en meteen veranderen ouders weer in verkeershufters

Rotterdam - Meteen toen deze week de kinderen weer naar school mochten, was het weer raak. Ouders veranderen plots weer in verkeershufters en zorgen met hun auto’s voor drukte en allerlei onveilige situaties. De politie in Kralingen en Crooswijk laat al weten vaker te gaan bekeuren.

‘De basisscholen zijn net open en nu regent het al klachten over het parkeer-en rijgedrag van ouders die hun kinderen naar school komen brengen’, schrijft Politie Rotterdam basisteam Maas & Rotte op Facebook en met foto’s laten ze zien wat ze bedoelen.

Gisteren besloot de politie ‘s ochtends een kijkje te gaan nemen bij de schoolpleinen. ‘Wat we zagen? Ouders die met hun auto vol kinderen over de stoep reden om vervolgens om een andere auto heen te rijden waar een andere ouder zijn kind net uit laat stappen. Parkeren op de stoep, veel te snel weg rijden bij de school enz... de komende tijd gaan we dus meer bekeuren!!!’

Er zijn al jaren ergernissen over het grote aantal auto’s in wijken als scholen opengaan en sluiten. Ouders blijven massaal hun kinderen brengen en ophalen. De gemeente heeft al op verschillende plekken geëxperimenteerd met maximumsnelheden, smallere rijbanen, langer groen licht voor lopende kinderen bij zebrapaden en zelfs het afsluiten van hele straten.

Lees ook deze column van Rachid Benhammou, alweer uit De Havenloods van 2018

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden