<p>Ahmed Aboutaleb, Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager onthullen de aftelklok. (Foto: Jan Kok)</p>

Ahmed Aboutaleb, Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager onthullen de aftelklok. (Foto: Jan Kok)

Filmpje

Spektakel bij Depot: gigantische klok telt af naar Eurovisie Songfestival

Rotterdam - Met nog 100 dagen te gaan is donderdag in het Museumpark gestart met het aftellen naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2021.

Voor het iconische Depot Boijmans Van Beuningen, onthulden Songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een grote kunstinstallatie in de vorm van een klok, gemaakt door Mothership. De klok telt terug tot de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.

Burgemeester Aboutaleb: “Corona trekt een zware wissel op onze persoonlijke levens en de samenleving. Gelukkig is er nu een vaccin en kijken we voorzichtig weer vooruit. Over exact 100 dagen biedt Rotterdam Ahoy een veilig en prachtig podium aan het Eurovisie Songfestival. Het aftellen begint vandaag voor de miljoenen fans!”
Songfestivalwethouder Said Kasmi: “Dit is een mooi moment om met elkaar te markeren en om zo met de stad en de vele fans wereldwijd af te tellen naar een bijzondere 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Een symbolische start van het nieuwe Songfestivalseizoen en daarmee ook weer een lichtpuntje om met elkaar naar uit te kijken”.

Hier kun je het spektakel nog bekijken:De kick-off van het aftelmoment vond plaats zonder publiek. Wel werd het moment omlijst door enkele Rotterdamse artiesten onder regie van Rajiv Bhagwanbali, in samenwerking met Stichting Urban Culture Lab, op de soundtrack van de Rotterdamse formatie De Likt: John van Beek en Giorgi Kuiper. Een voorproefje op het Rotterdamse Stadsprogramma waarvoor de stad momenteel nog diverse scenario’s uitwerkt.
De klok wordt dagelijks handmatig verzet. Op sommige dagen door een speciale gast. De organisatie roept alle fans op om mee te tellen via Instagram met de hastags #100DaysToEurovision, #100DaysToOpenUp, #LetsCountDownTogether.


De kick-off is terug te kijken via: openuptorotterdam.eu en songfestival.nl. Het aftellen van de klok is te volgen via een webcam op het YouTube kanaal en via Instagram @openuptordam, @songfestival.avrotros.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden