Anne Vegter is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam


<p>Anne Vegter.</p>

Anne Vegter.

(Foto: Bibliotheek Rotterdam)

Anne Vegter is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam

Rotterdam - Anne Vegter is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam. In het Bibliotheektheater werd zij donderdag officieel benoemd door wethouder Judith Bokhove. Dean Bowen heeft het stokje na twee jaar aan haar overgedragen.

De stadsdichter heeft de taak om jaarlijks meerdere stadsgedichten over Rotterdam, haar inwoners en de Rotterdamse actualiteit te schrijven en te presenteren.

Dichter des Vaderlands

Anne Vegter is dichter, prozaïst en toneelschrijver. Naast het schrijven van gedichten en kinderboeken richt Vegter zich ook op proza en toneelstukken. Van 2013 tot 2017 was ze Dichter des Vaderlands;

Nu neemt Anne Vegter de rol van Rotterdamse stadsdichter op zich. In de komende twee jaar wil ze zich profileren als stadsnomade die de verschillende ‘ritmen’ van de wijken waarneemt. Ze wil erop uit gaan om ‘tegenstrijdige stemmen’ in eigen stad te horen: divers, jong, oud. Vegter wil maandelijks een online spreekuur houden voor Stadsdromers. ‘Stadspoëzie ontstaat door luisteren, kijken en nadenken. Een stadsdichter zoomt uit en schrijft over de plek waar we leven en de kwetsbare tijd waarin we ons bevinden.’

Anne Vegter komt in een mooi rijtje te staan. Vóór Dean Bowen had Rotterdam Derek Otte, Hester Knibbe, Daniël Dee, Ester Naomi Perquin, Jana Beranová en De Woorddansers als stadsdichter.

Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via @stadsdichter010.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden