Undiemeister schenkt 120 boxershorts aan Rotterdamse daklozen


<p>Van links naar rechts Anita Schaaij (NAS), Jeroen Adriaans (Undiemeister) en Rik Vegter (Undiemeister).</p>

Van links naar rechts Anita Schaaij (NAS), Jeroen Adriaans (Undiemeister) en Rik Vegter (Undiemeister).

(Foto: Pris Tatipikalawan)

Undiemeister schenkt 120 boxershorts aan Rotterdamse daklozen

Rotterdam - Onderbroekenmerk Undiemeister heeft 120 boxershorts met een verkoopwaarde van 25 euro per stuk geschonken aan de Nico Adriaans Stichting (NAS), die zich over kwetsbare Rotterdammers ontfermt. 

NAS-directeur Anita Schaaij nam het eerste exemplaar in ontvangst. “Onderbroeken en sokken worden het minst gedoneerd, maar zijn juist zo hard nodig.” “We doen dit om deze mensen te helpen een frisse start te maken in het nieuwe jaar” aldus Rik Vegter en Jeroen Adriaans, oprichters van het onderbroekenbedrijf. 

Behalve cliënten bij de nachtopvang in Rotterdam-Noord worden ook de mensen zonder documenten, die in de NAS-winteropvang in de Maassilo verblijven, op nieuw ondergoed getrakteerd. “Ik slaap in de nachtopvang, maar voel me nu best modieus”, zegt één van de slapers.

De boxershortdonatie in Rotterdam maakt deel uit van een landelijk project om daklozen in het nieuw te steken. In totaal verstrekt het bedrijf ruim vierduizend boxershorts, met een totale verkoopwaarde van meer dan honderdduizend euro aan instellingen voor dak- en thuislozen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden