Grote brand Plaswijckpark lijkt aangestoken, jongen aangehouden


Foto: GinoPress B.V.

Grote brand Plaswijckpark lijkt aangestoken, jongen aangehouden

Rotterdam - In het Plaswijckpark is vanavond (woensdag 27 januari) iets na 19.00 uur een grote uitslaande brand uitgebroken. De brand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Op snapchat gaat een filmpje rond waarop dat te zien is. Er is een jongen van veertien jaar aangehouden.

Op beelden die momenteel op sociale media rondgaan, lijkt het er op dat de brand is aangestoken door enkele jongeren. ,,Dat het aangestoken is, lijkt nu wel zeker”, zegt de voorzitter van de stichting Plaswijckpark Annemarie Blok-Weverling op ad.nl ,,Ik ben helemaal in shock. Wie verzint dit? Dit is nog veel erger dan een ongeluk. Dit is veel verontrustender.”

Het vuur woedde in het voormalige restaurant, pal naast de ingang en de plas met de waterfietsen. Het gebouw is in gebruik als ontmoetingsgebouw en wordt het ‘amfitheater’ genoemd. 

Je kunt Plaswijckpark inmiddels steunen via deze doneeractie.

De brand is de zoveelste zware tegenslag voor het familiepark. Het Plaswijckpark heeft vreselijk te lijden onder de lockdowns van afgelopen tien maanden. Onlangs nog werd een nieuwe campagne gelanceerd om te zorgen dat alle dieren met genoeg te eten de winter door gaan komen, 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden