Muurschildering fleurt hal Herenwaard op


Foto: Ricardo van Zwol

Muurschildering fleurt hal Herenwaard op

Rotterdam - Een muurschildering van ruim 25 vierkante meter fleurt sinds half januari de hal van wooncomplex Herenwaard in IJsselmonde op. Kunstenaar Ricardo van Zwol schilderde golvende haren van een vrouw, vogels en natuur. De ideeën en uitgangspunten voor het kunstwerk haalde cultureel ondernemer Lotti Hesper op bij bewoners. De muurschildering is onderdeel van een renovatie van de hal van het complex van Woonbron. 

De bewoners zijn verrast en blij. Bewoner Marian Kock: “De muurschildering is heel mooi geworden. Leuk is het contrast met de witte muur en tegelijkertijd de kleuren vergelijkbaar met de brievenbussen. De kunstenaar heeft de vogels goed weergegeven in hun stemming.” 

Gebiedscoördinator Katarina Dubajic van woningcorporatie Woonbron: “Zowel onze bewoners als de bezoekers zien nu deze prachtige muurschildering bij binnenkomst. Deze muurschildering is tot stand gekomen in overleg met de bewoners. Het is een prachtig, gezamenlijk kunstwerk geworden waar iedereen blij mee is.” 

In het ontwerp voor deze wandschildering van kunstenaar Ricardo van Zwol staat de natuur centraal. Ricardo van Zwol: “De kleuren blauw en groen sluiten aan bij de kleuren van de brievenbussen. Het zijn positieve kleuren die verwijzen naar water, lucht en natuur. De afbeelding van de vrouw houdt als ware alles in de gaten. Vogels zijn een onmisbare schakel in de natuur, ze zijn flexibel en beschermend en hebben aanpassingsvermogen. Het palmblad en het kompas verwijzen naar de verschillende windstreken waar de mensen van het wooncomplex vandaan komen. Door de verspringende kleuren en de golfbeweging komt er beweging in het geheel.” 

De in 1975 geboren Ricardo van Zwol groeide op in Rotterdam en tekent en schildert al een groot deel van zijn leven. Hij woonde lang in IJsselmonde. Op jonge leeftijd krijgt hij de kans om van zijn hobby zijn werk te maken. Hij beschildert verschillende panelen en muren in opdracht. Veelal portretten, trompe l‘oeuils en vergezichten. Naast het schilderen op doek, schildert Ricardo ook op oude houten planken, panelen en direct op de muur. Ricardo zijn schilderstijl is te herkennen aan de details gecombineerd met een ruwe afwerking. 

Zie ook www.r-75.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden