Nog een paar jaartjes genieten van de Van Brienenoordbrug die er nu ligt


Goed bewaren deze foto!
Goed bewaren deze foto! (Foto: Frans Ferdinandus)

Nog een paar jaartjes genieten van de Van Brienenoordbrug die er nu ligt

Rotterdam - Deze ingezonden foto kregen we van Frans Ferdinandus. We moeten ‘m maar goed bewaren, want over vier jaar is het afgelopen met de Van Brienenoordbrug die er nu ligt. Eén van de twee boogbruggen wordt vervangen, de ander opgeknapt.

 De Van Brienenoordbrug is verouderd en toe aan een opknapbeurt. Minister Van Nieuwenhuizen heeft vorig jaar besloten om de Van Brienenoordbrug volledig aan te pakken. Het werk begint in 2025 en zal in ieder geval tot na de zomer van 2027 duren.

Tijdens de werkzaamheden wordt de boogbrug in de richting van Dordrecht vervangen door een nieuwe boogbrug. De oude boogbrug wordt op een andere locatie gerenoveerd en teruggeplaatst ter vervanging van de brug in de richting van Den Haag. Daarnaast wordt het bewegingswerk gerenoveerd en worden de bediening- en besturingssystemen van de gehele brug en de brugkleppen van de brug in de richting van Den Haag vernieuwd.

Rijkswaterstaat vervangt in de zomervakantie van 2025 de brug richting Dordrecht voor een nieuwe brug. Deze wordt op een andere locatie gebouwd en later, net als de huidige Van Brienenoordbrug in 1989, op zijn plaats ingevaren. De oude brug die nu richting Dordrecht gaat, wordt daar weggehaald, gerenoveerd op een werf en komt op de plek in de richting van Den Haag. Deze omwisseling, de vervanging van de bediening- en besturingssystemen en de renovatie van de beweegbare delen vinden plaats in de zomervakanties van 2026 en 2027. Voor de oude boogbrug in de richting van Den Haag en het bedienhuis wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden