De tips om komende week weer door te komen!


<p>Expositie van Sober Industries Art Collective. Foto: Hans Tak.</p>

Expositie van Sober Industries Art Collective. Foto: Hans Tak.

De tips om komende week weer door te komen!

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 9 februari 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

IFFR Online
De 50e editie van International Film Festival Rotterdam vindt dit jaar verspreid plaats. Zo kijk je van maandag 1 t/m zondag 7 februari online naar topfilms, interviews en talkshows. Daarna gaat het festival t/m juni verder in verschillende vormen. De kaartverkoop voor de films is inmiddels van start gegaan dus scoor nu je tickets op www.iffr.com. Een filmticket kost €8,50.

Mural: Bier en Brood
Het oude transformatorstation aan de Claes de Vrieselaan op de kruising van de Nieuwe Binnenweg kreeg in december een metamorfose. Het Rotterdamse kunstenaarsduo Bier en Brood maakte op alle zijden van het gebouw een mural. Delen van het kunstwerk verwijzen naar de periode waarin wij nu leven. Kijk voor meer info op www.geefmederuimte.nl. Gratis toegankelijk.

Film: Bouwgrond
De bouw van Depot Boijmans Van Beuningen nadert de eindfase en de inrichting is inmiddels in volle gang. De film Bouwgrond neemt je mee terug naar de start, toen het depot nog bouwgrond was. De dansers in de film representeren de stadsbewoners en weerspiegelen herkenbare plekken in de stad. De film is te bewonderen op het YouTube-kanaal van Boijmans. Gratis toegankelijk.

Interview met Namasté
Jordy Lassooij opende in coronatijd koffiezaak Namasté aan het Deliplein. Een grote reis door Nepal was hiervoor zijn inspiratiebron. Bij thuiskomst gooide hij het roer om en stopte hij met zijn kantoorbaan. Uitagenda magazine sprak hem over deze stap. Je leest het gehele interview in Uitagenda magazine of online op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Expo: klimaatkwesties
Op het dak van het watergemaal op het Heemraadsplein zijn sculpturen van dieren te bewonderen. De kunstwerken van Sober Industries Art Collective staan symbool voor dieren op aarde die worden bedreigd met uitsterven, door toedoen van de mens. Wereldwijd worden de sculpturen ingezet om bewustwording te creëren voor klimaatkwesties. Kijk voor meer info op www.geefmederuimte.nl. Gratis toegankelijk.

Podcast: Seats & Beats
Opkomende talenten uit de urbanscene komen samen in de nieuwe podcast: Seats & Beats Cyphercast. In deze podcast vertonen rappers, zangers, producers en beatmakers hun freestylekunsten en gaan ze met elkaar in gesprek. In de eerste aflevering zijn Joey Dyce, SO The President, Mental X, SERO en DST van de partij. De podcast is te bekijken vanaf vrijdag 29 januari om 12:00 uur via het YouTube-kanaal van seats & beats. Gratis toegankelijk.

Foto-expositie Mr. Marly Marl
Met een geoefend oog voor originele outfits legt fotograaf Marlon Arrias voorbijgangers vast met zijn smartphone. Het resultaat is een foto-expositie van uniek geklede Rotterdammers op de Robert Fruinstraat 52. Verwacht fotomateriaal van zelfbewuste modellen, waarbij de focus ligt op de vrijheid van expressie. Kijk voor meer info op www.geefmederuimte.nl. Gratis toegankelijk.

Wijnproeverij @ home
Wil je meer leren over wijn, omdat je niet verder komt dan het verschil tussen wit en rood? Organiseer dan eenvoudig een online wijnproeverij! The Social Sommelier vertelt je alles over hoe je dit heel makkelijk zelf thuis kunt organiseren. Gewoon met supermarktwijn. Kijk voor alle info op www.gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden