Jongeren met een verstandelijke beperking bezorgen liedjes aan de voordeur


Het Liedjes Loket geeft een concert aan de voordeur.
Het Liedjes Loket geeft een concert aan de voordeur. (Foto: Robin Hordijk)

Jongeren met een verstandelijke beperking bezorgen liedjes aan de voordeur

Rotterdam - Om voor jongeren met een verstandelijke beperking een positieve invulling te geven aan de huidige lockdown hebben Stichting Groev & Stichting BONT het Liedjes Loket geopend. Hier kunnen liedjes aangevraagd worden voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De liedjes worden thuisbezorgd met een heus voordeurconcert. De muziek wordt gemaakt door de jongeren met een verstandelijke beperking voor wie school of dagbesteding op het moment niet doorgaat. 

Het Liedjes Loket slaat twee vliegen in één klap: de jongeren kunnen deelnemen aan een leuke en leerzame activiteit en kunnen tegelijkertijd iets betekenen voor een ander. De meeste deelnemende jongeren werken normaal in de horeca of gaan naar school en hebben nu door de lockdown niet veel te doen. De situatie rond corona en de maatregelen, die vaak veranderen, zijn voor jongeren met een verstandelijke beperking heel verwarrend. Het is voor deze groep moeilijk om de situatie te relativeren. Doordat er heel veel dagelijkse dingen niet doorgaan, is alle structuur voor hen weggevallen. Daarbij vervaagt het contact met de buitenwereld omdat veel activiteiten zoals de sport, theater en musea dicht zijn. Door samen muziek te maken en er actief op uit te trekken om de muziek aan iemand te laten horen, behouden de deelnemers ook tijdens de lockdown het contact met de maatschappij. 

Sinds 5 januari heeft het Liedjes Loket al voor veel blijde gezichten gezorgd. Zowel voor de deelnemers als voor de ontvangers zijn de voordeur concerten onvergetelijke momenten. De deelnemers vanuit Stichting BONT vinden het te gek om met Stichting Groev muziek te maken en op kunnen te treden. “Ik vind het zo cool dat ik vandaag iets leuks heb gedaan en dat ik daar ook nog iemand blij mee heb gemaakt.” zei één van de deelnemers aan het eind van een Liedjes Loket dag. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden