Bewoners nieuwe toren Little C kunnen eindelijk zien hoe ze gaan wonen


<p>Uitzicht vanaf het balkon van woontoren The Burton in Little C. (Foto: Els van den Hoek)</p>

Uitzicht vanaf het balkon van woontoren The Burton in Little C. (Foto: Els van den Hoek)

Bewoners nieuwe toren Little C kunnen eindelijk zien hoe ze gaan wonen

Rotterdam - Woontoren The Burton in Little C in Rotterdam is opgeleverd. Afgelopen week namen 73 bewoners hun intrek in deze woontoren die deel uitmaakt van de nieuwe wijk Little C bij de Coolhaven.

Institutionele vastgoedinvesteerder Bouwinvest overhandigde afgelopen week de sleutels aan de huurders. Tot dan toe hadden de bewoners jun nieuwe huis alleen maar online via foto’s en video’s gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar geen kijkmomenten op locatie. De huurders konden zelf door hun woning lopen en de indeling zien.

Little C aan de Rotterdamse Coolhaven is geïnspireerd op de architectuur in New York én op de baksteenarchitectuur van de nabije oude gebouwen aan de Veerhaven. De 15 gebouwen van Little C bieden plaats aan in totaal 320 lofts en appartementen, waarvan 209 huur- en 111 koopappartementen. 

Inmiddels heeft Familiehuis Daniel den Hoed ook zijn intrek genomen in Little C. In maart 2021 worden de woontorens The Clark en The Hammond opgeleverd aan de huurders. Verwacht wordt dat eind van het voorjaar alle 15 gebouwen en de buitenruimte zijn opgeleverd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden