Zorgteam van Defensie ondersteunt tijdelijk zorg bij Laurens


Foto: Brandon Baan

Zorgteam van Defensie ondersteunt tijdelijk zorg bij Laurens

Rotterdam - Zorgpersoneel wordt uit alle hoeken gehaald om bij te springen op de plekken waar dat het hardst nodig is. Zo zijn gisteren (21 januari) een arts en tien verpleegkundigen van Defensie gestart op de locatie Avanze van zorgorganisatie Laurens, net over de grens van Rotterdam in Capelle aan den IJssel. Hierdoor kan deze revalidatielocatie weer de zorg bieden die nodig is. 

Eerder startte ook al zorgpersoneel uit ziekenhuizen op de locatie Intermezzo van Laurens, op Zuid. Nu ondersteunt ook de Landmacht uit Oirschot tot en met de eerste week van februari met een zorgteam. Laurens kampt op dit moment met veel uitval van zorgpersoneel door besmetting met Covid-19.

“We zijn echt heel blij met het zorgteam van Defensie,” zegt Hans Stravers, directeur revalidatie bij Laurens. “Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat alle partijen over hun muren samenwerken om de keten van zorg overeind te houden.” 

Revalidatie na corona en andere zorg
Voldoende bedden en zorgpersoneel voor revalidatiezorg en coronazorg zijn noodzakelijk om mensen vanuit de ziekenhuizen te kunnen opvangen en de uitstroom van de ziekenhuizen op peil te houden. Vooral zorg die niet kan worden uitgesteld, zoals de zorg voor kankerpatiënten of patiënten die revalideren na ernstige ziekte door Covid-19, moet doorgaan.

De inzet van defensie hard nodig
De GHOR en de GGD Rotterdam-Rijnmond werken gedurende de coronacrisis met alle zorgpartijen samen om continu zorg te kunnen blijven leveren. Acute tekorten aan bedden of zorgmedewerkers worden zo adequaat als mogelijk samen opgelost. Daarbij zijn DeRotterdamseZorg en het Rode Kruis onmisbaar, voor Extra Handen voor de Zorg en voor ondersteunende vrijwilligers.

“Helaas is er nu géén extra zorgpersoneel beschikbaar”, zegt Saskia Baas, directeur Publieke gezondheid Rotterdam Rijnmond. “Samen met alle zorgpartijen in onze regio nemen we de verantwoordelijkheid om alles te doen wat binnen onze macht ligt om de zorg in de coronacentra en verpleeghuizen te ondersteunen. Gezamenlijk deden we dan ook het dringende verzoek bij Defensie voor ondersteuning in Rotterdam-Rijnmond.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden