Mac kan niet meer snacken, wie helpt hem aan fijn thuis?


<p>Kater Mac zoekt een huisje met tuin.</p>

Kater Mac zoekt een huisje met tuin.

(Foto: Stichting Zwerfkatten Rijnmond)

Mac kan niet meer snacken, wie helpt hem aan fijn thuis?

Rotterdam - Stel, je bent een kat zonder huis en zwerft wat rond in de buurt. Je maagje knort en bij dat ene restaurant op de hoek weet je wat lekkers te bemachtigen. Buikje vol en de volgende dag ga je langs bij het café even verderop. Bij een ander eethuisje zetten ze zelfs een bakje voor je klaar en krijg je een knuffel toe! Tja, dan heb je het best goed geregeld! Tot die ene dag dat de deuren gesloten bleven, de horeca was op slot... Wie helpt Mac de lockdown door en biedt hem een welkom plekje? 

Tijdens de lockdown verscheen Mac bij iemand in de tuin. Het nog jonge katertje van 1 jaar zag er haveloos uit en had enorme honger. Onbedoeld slachtoffer van de sluiting? Of wellicht ergens muizenvanger van dienst en intussen werkloos? Het buurtje waar hij liep is goed bedeeld met eettentjes, cafés en andere uitspanningen. Maar ja, als alles dicht is valt er weinig te halen en de muizen laten zich ook niet zien. 

De bewoner voorzag Mac van de nodige snacks maar daar kon hij uiteindelijk niet blijven vanwege de kat des huizes. Dus nu zoeken we voor dit leuke, aanhankelijke katertje een fijn thuis. Mac is momenteel in opleiding voor ‘kattenbakgebruik’ en doet het hartstikke goed. Toch, een tuin is wel wenselijk. We weten niet of hij het kan vinden met honden of andere katten en we plaatsen hem liever niet bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Wie biedt Mac een welkom plekje?
Stichting Zwerfkatten Rijnmond vraagt om hulp: Wie helpt Mac de lockdown door en biedt hem een welkom plekje? Vul op de website het formulier in en vermeld ‘Mac’ bij de opmerkingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden