Wat betekent de avondklok voor reizigers bij de RET?


Foto: RET

Wat betekent de avondklok voor reizigers bij de RET?

Rotterdam - Morgenavond om 21.00 gaat de avondklok in. Tot 10 februari 4.30 is het verboden om tussen 21.00 en 4.30 zonder geldige reden naar buiten te gaan. RET zet de gevolgen voor reizigers in Rotterdam op een rijtje.

We blijven rijden voor noodzakelijke reizen
In lijn met de landelijke afspraken blijft het OV beschikbaar voor mensen met een geldige reden om buiten te zijn, bijvoorbeeld omdat ze een vitaal beroep hebben en daar met het OV naartoe gaan. De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis noodzakelijk is, ligt bij de reiziger zelf. 

Aangepaste dienstregeling
Vanwege de avondklok verwachten we minder reizigers tussen 21.00 en 4.30. Vanaf maandag 25 januari rijden er daarom na 21.00 minder bussen en trams. Bussen rijden maximaal tweemaal per uur, trams maximaal drie maal. De dienstregeling voor de metro blijft ongewijzigd. De wijzigingen zijn morgen verwerkt in de RET Real Time App en de RET Reisplanner.

RET Servicepunten
Voor de RET Servicepunten Beurs en Zuidplein vervalt de vrijdagavond van 19.00 tot 21.00. Beide Servicepunten zijn van maandag tot en met vrijdag open van 07.00 tot 19.00 uur. Verder zijn de openingstijden ongewijzigd. Voor alle openingstijden (ook van Rotterdam Centraal en Spijkenisse Centrum), zie de website van de RET.

Landelijke regels avondklok
Voor een overzicht van alle landelijke regels rond de avondklok, zie ook de informatie op de website van het Rijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden