Grootschalig testen Charlois van start, liefst tien testlocaties extra


<p>De GGD hoopt zoveel mogelijk mensen in Charlois te kunnen testen.</p>

De GGD hoopt zoveel mogelijk mensen in Charlois te kunnen testen.

(Foto: Stockfoto)

Grootschalig testen Charlois van start, liefst tien testlocaties extra

Rotterdam - De proef met grootschalig testen in Charlois gaat beginnen. Vanaf dinsdag 26 januari zijn er, naast de XL-locatie bij Ahoy, nog tien testlocaties in Charlois. 

Voor een deel zijn dat mobiele testbussen, waar je je ook zonder klachten kan laten testen. Per bus werken ongeveer acht mensen, onder meer een beveiliger en vier bemonsteraars (de mensen die de testen afnemen).

Het ‘risicogericht grootschalig testen’ moet de GGD Rotterdam-Rijnmond meer inzicht geven in de verspreiding van het virus én informatie verschaffen over de testbereidheid onder de bevolking. Charlois, waar zo’n 70.000 mensen wonen, is al langer in beeld voor een experiment met massaal testen omdat de cijfers er afwijken van wat de GGD had verwacht.

Inwoners uit Charlois worden opgeroepen om zich met, maar ook zonder coronaklachten te laten testen. Een afspraak maken is niet nodig, alleen voor de testlocatie Ahoy is een afspraak nodig. 

Inwoners van Charlois worden vanaf 26 januari verder geïnformeerd. Meer over testen (ook in de rest van de stad), vaccineren en de coronamaatregelen lees je op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden