Het grootste winkelcentrum van Nederland wordt nog een stuk groter


<p>De gevel van het nieuwe deel van het winkelcentrum loopt over in de busterminal. (TomDavid Architecten/Hart van Zuid Rotterdam)</p>

De gevel van het nieuwe deel van het winkelcentrum loopt over in de busterminal. (TomDavid Architecten/Hart van Zuid Rotterdam)

Het grootste winkelcentrum van Nederland wordt nog een stuk groter

Rotterdam - Winkelcentrum Zuidplein breidt uit met vijfduizend vierkante meter. De bouw gaat in maart 2021 van start en is naar verwachting medio 2022 gereed.

Ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed en de gemeente Rotterdam hebben hiervoor contracten gesloten met Portico Investments en Q-Park Nederland. Met de uitbreiding van het winkelcentrum zet gebiedsontwikkeling Hart van Zuid de volgende stap naar een echt nieuw centrum voor Zuid.

Mijlpaal

Wouter van de Braak, namens de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed: “We zijn trots op deze mijlpaal, die we bereikt hebben met partijen die voor de lange termijn instappen in Hart van Zuid. Met deze uitbreiding sluiten we naadloos aan op de renovatieplannen die in het bestaande winkelcentrum reeds aangevangen zijn. Hart van Zuid is straks weer een eye-catcher rijker.”

Supermarkten

De uitbreiding houdt voor het winkelend publiek in dat er twee sterke supermarkten en diverse kleinere winkels en verszaken bij komen. Hiermee is er straks op Zuidplein een volwaardig aanbod voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast komt er extra horeca-aanbod.

Tekst gaat verder onder de foto.

(TomDavid Architecten/Hart van Zuid Rotterdam)

Wethouder Bas Kurvers: “Het grootste overdekte winkelcentra van Nederland wordt met deze uitbreiding nog groter. Met een extra entree bij de nieuwe busterminal is het winkelcentrum toegankelijker voor reizigers op het drukke OV knooppunt. Hart van Zuid is op stoom om een prachtige plek te worden.’’

Busterminal

Het nieuwe deel wordt verbonden met het bestaande winkelcentrum waarvan onlangs de grondige renovatie is gestart. Er komt ook een verbinding naar de nieuwe busterminal. De gevel van het nieuwe deel van het winkelcentrum loopt over in de busterminal en maakt het zo één geheel. En via een voetgangerspad kun je in de toekomst snel van en naar Charlois en het Motorstraatgebied, ook buiten openingstijden van het winkelcentrum.

Parkeren

Een groter winkelaanbod vraagt ook om uitbreiding van parkeerfaciliteiten voor fiets en auto. In de te bouwen garage komen ruim 200 parkeerplaatsen. Fred Wilkes, Q-Park: “We zijn erg tevreden met de uitbreiding van ons parkeeraanbod in Hart van Zuid. Maar deze uitbreiding is de kers op de taart. De nieuwe opzet van de garage krijgt ook een slimme koppeling creëren met de bestaande garage. De garage zal worden voorzien van de laatste technologie oplaadfaciliteiten en parkeren op kenteken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden