Grafisch Lyceum Rotterdam houdt liveshows tijdens online Open Dag


<p>Ook tijdens de Open Avond in november was er een liveshow vanuit de school.</p>

Ook tijdens de Open Avond in november was er een liveshow vanuit de school.

Grafisch Lyceum Rotterdam houdt liveshows tijdens online Open Dag

Rotterdam - De sfeer van een school overbrengen zonder dat bezoekers er mogen rondlopen: het is en blijft een uitdaging. Maar het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft daar wat op bedacht: een online Open Dag met een GLR Live programma: een show rechtstreeks vanuit school met gasten en video’s.

Op deze manier wil het GLR de online bezoekers een indruk geven van de sfeer op school en de mogelijkheden die er zijn om een opleiding te volgen op het gebied van media, entertainment & technologie. De online open dag wordt gehouden op zaterdag 30 januari van 10.00 tot 15.00 uur. De liveshow is er voor zowel de mbo- als vmbo-afdeling. Beide afdelingen maken twee liveshows: de eerste is van 10.00 tot 12.00 uur, de tweede show is van 13.00 tot 15.00 uur.

Voorlichtingen en video’s
In GLR Live komen leerlingen, studenten en docenten van diverse opleidingen langs om iets te vertellen of te laten zien over hun opleiding. Ook wordt de kijker getrakteerd op diverse ‘challenges’. Naast de liveshow kunnen bezoekers een kijkje nemen bij alle opleidingen. Bij het mbo zijn er voorlichtingen en video’s te zien over de opleidingen Mediavormgeven, Mediamanagement, Audiovisuele Media, Redactiemedewerker, Mediatechnologie, Creatieve Productie en Podium- en Evenemententechniek. Bij het vmbo kunnen de kijkers een voorlichting en rondleiding bekijken en informatie vinden over de diverse vakken die worden gegeven, zoals MVI (Media, Vormgeven en ICT), science en talen. Docenten en leerlingen zitten klaar om via de livechat vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Aanmelden
Geïnteresseerde leerlingen (en hun ouders/verzorgers) kunnen zich via de website www.glr.nl aanmelden voor de online Open Dag en kiezen voor mbo of vmbo. Met een unieke inlogcode kunnen zij dan op zaterdag 30 januari inloggen in de Open Dag-portal en alle informatie verzamelen voor het maken van een goede opleidingskeuze.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden