‘Beweegposter’ voor Rotterdamse senioren om in beweging te blijven


<p>Mevrouw Matena bekijkt de oefeningen op de Beweegposter.</p>

Mevrouw Matena bekijkt de oefeningen op de Beweegposter.

(Foto: )

‘Beweegposter’ voor Rotterdamse senioren om in beweging te blijven

Rotterdam - Actief thuis bewegen. Iets waar niet iedereen meteen om staat te springen, maar toch is het goed om je conditie ook in deze tijd een beetje op peil te houden. Om daarbij te helpen is er voor Rotterdamse senioren een online ‘Beweegposter’ met instructievideo.

Hiermee willen de initiatiefnemers van de Senior Games Rotterdam de senioren toch in beweging brengen, juist nu de sportaccommodaties vanwege de corona maatregelen zijn gesloten. “Helaas kunnen thuiswonende senioren nu niet deelnemen aan sportlessen bij hen in de buurt. Om de Rotterdamse senioren toch in beweging te houden of op weg te helpen, is de ‘Beweegposter’ ontwikkeld. Met behulp van de bijbehorende instructievideo kan iedereen vanuit huis en in eigen tempo lekker bewegen”, aldus Alice Offringa van Dignus, Vriend van Laurens en een van de initiatiefnemers van de Senior Games.

Fysiek en mentaal goed
Mevrouw Ria Matena is een van deze ouderen. “Ik ben erg verheugd met de mogelijkheid om met de beweegposter thuis aan de slag te kunnen. Naast dat bewegen goed is voor het lichaam draagt het ook bij om lekkerder in je vel te zitten op fysiek, maar ook mentaal vlak”, zo geeft ze aan.

Senior Games Rotterdam De Senior Games Rotterdam zijn een initiatief van Laurens en Dignus|Vriend van Laurens in samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Doel van de Senior Games is zoveel mogelijk ouderen in beweging te brengen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de Beweegposter op seniorgamesrotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden